USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[1 Березня 2016 16:49] Ira: Проживаємо у будинку, який збудували з чоловіком. Земля належить батькові чоловіка. Дозвіл він дав щоправда усний. Всі чеки на будматеріали маємо. Чи може батько забрати у нас цей будинок? Чи можемо ми стати законними власниками через суд? І чи може він його закласти у кредит, або ж передарувати ще одному синові?
На рахунок документації напевно не знаю.
Дозвіл на реконструкцію є, але в експлуатацію будинок ще не введений. Є дозвіл на реконструкцію газової системи та проект. Знаю лише, що домова книга на старий будинок, бо осінню переєрестровувались у новий будинок з іншої адреси, то була стара домова книга.
Всі папери оформлені на батька. Ми як діти, які вірили батькові навіть і не підозрювали, що можуть виникнути проблеми, тому і не вимагали переоформлення. Підкажіть, що робити? Батько з братом чоловіка просто життя не дають, погрожують закласти будинок під заставу. А в мене 2 дітей 3 і 5 років, і два кредити, які брали на будування будинку.Будинок старий належав батькові.Але від нього у нас лишилось лише два шматки стіни по 5 метрів,тобто один угол.А решту добудували.
Відповідь юриста:
У цьому випадку ситуація не на Вашу користь, оскільки, як зрозумів, земельна ділянка і стара хата, яку Ви перебудували, належать батькові Вашого чоловіка. Тому я не вбачаю законних підстав, щоб ви могли в примусовому порядку стати власниками такого житла через суд. Якщо називати речі юридичною термінологією - реконструйований Вами будинок на сьогодні є самочинним будівництвом. І для того, щоб його узаконити, потрібні дозволи від власника землі, а також від власника об'єкту нерухомості, який реконструйовано (старого будинку) - тобто від вашого свекра. Так що в такій ситуації слід знайти шляхи і домовитись із батьком для подальшої легалізації садиби на себе. В протилежному випадку на сьогодні Він є власником будинку (по документах). І підстав вимагати примусово від нього передачі його Вам у власність немає.

Заставити його в банк батько чоловіка наврят чи зможе, оскільки в нього не буде потрібних документів на будинок у стані після реконструкції (в такій конфліктній ситуації, враховуючи проживання в будинку дітей, банк не візьме його в іпотеку).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus