USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[1 Березня 2016 17:12] Тетяна: Добрий день.

До установи надійшов запит на публічну інформацію. Дана установа є не розпорядником такої інформації. На нашу думку, це і не є запитом на публічну інформацію, скоріше є зацікавленість особи у веденні комерційної діяльності.

Надайте, будь ласка, юридичну допомогу у розгляді такого запиту: як правильно надати відповідь запитувачеві.

Дякую.

"Текст запиту.

Відповідно до Закону України „Про доступ до публічної інформації”, пункту 2 Указу Президента України від 5 травня 2011 року № 547/2011 „Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації” та пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня2011 року №583 „Питання виконання Закону України „Про доступ до публічної інформації” в Секретаріаті Кабінету Міністрів України, центральних та місцевих органах виконавчої влади”. З метою доведення до сільгосппідприємств всіх форм власності інформаціі щодо переваг застосування ультра мало об’ємного обприскування рослин легкою авіацією. Прошу надати у п’ятиденний термін телефони та електронні адреси зацікавлених осіб."
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповісти, що порушенні у зверненні питання, не дивлячись на посилання на Закон України "Про доступ до публічної інформації", не є запитом на публічну інформацію в розумінні вказаного Закону, і тому його розгляд здійснено в порядку Закону України "Про звернення громадян".

У відповідності до частини 3 статті 7 Закону України "Про звернення громадян", якщо питання, порушені в одержаному органом державної влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, об'єднаннями громадян або посадовими особами зверненні, не входять до їх повноважень, воно в термін не більше п'яти днів пересилається ними за належністю відповідному органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянину, який подав звернення.

Порушені у вашому зверненні питання не належать до компетенції (пишите назву Вашої усанови), а тому його направлено за належністю (пишите адресата, кому пересилається звернення і хто логічно має його розглянути).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus