USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[2 Березня 2016 20:15] Alex: Добрий день! У мене таке питання: Маю у власності квартиру по договору дарування, прописаний у ній один. Зараз у квартирі проживає колишня громадянська дружина і донька (вони там не прописані), з дружиною розійшлися 5 років тому, вона жила у своїх батьків, але так склалося, що у 2014 році вона попросилася пожити у мене на пару тижнів, так як у неї виникли якісь проблеми. я пішов на згоду, адже вона прийшла з моєю донькою. На проживанні у моїй квартирі перебуває до цих пір і виїжджати не планує. Каже що у неї є права на цю квартиру. Питання таке: чи дійсно вона має право на мою квартиру? І як її можна відправити жити по місцю прописки?
Є ще нюанс, зараз я перебуваю у зоні АТО. Якщо вона подасть до суду, а я не з'явлюся, так як я на службі, чим це для мене обернеться?
Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Майнових прав на таку Вашу квартиру колишня громадянська дружина не має. Якщо вона добровільно відмовляється виїхати – можна силоміць виставити її речі, або зробити це через суд руками державного виконавця (затяжна процедура). За описаних умов вона законно нічого у Вас не відсудить. Якщо раптом буде прийняте рішення суду не на Вашу користь – його слід буде оскаржувати в процесуальному порядку, поновлюючи строки на оскарження з поважної причини – пребування на службі в ЗСУ в АТО.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus