USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Березня 2016 09:53] Helga2016: Доброго ранку!

До сільської ради надійшов позов від Садового об'єднання громадян про визнання незаконним та скасування рішення та визнання права власності. Провадження відкрито у господарському суді. Чи належить до компетенції саме цього суду розглядати дану справу? Чи можливо повинен розглядати окружний адміністративний суд? Якими нормативно правовими актами керуватись?

Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Пунктом 1 частини 2 статті 17 Кодексу адміністративного судочинства передбачено, що юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема: спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

Тому за описаних обставин господарським судом провадження відкрито помилково. Справа повинна розглядатись в порядку КАСУ місцевим загальним судом як адміністративним судом (п. 1 ч. 1 ст. 18 Кодексу адміністративного судочинства).

Тому рекомендую написати заперечення щодо непідвідомчості даного спору господарському суду з проханням закрити провадження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus