USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Березня 2016 10:06] Helga2016: Доброго ранку!

До міської ради надійшов лист від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо складання адмін. протоколу на уповноважену особу, яка підписала відповідь на публічний запит.

Оскільки заявник звернувся до них зі скаргою, що йому не надали копії документів, в яких міститься інформація про закупівлю канцелярських товарів для потреб міської ради на 2015 рік.

Міською радою було повідомлено, що вона не є головним розпорядником коштів бюджета нашого міста та їй не надані повноваження в частині бюджетних призначень, а отже, вона не має підстав для укладення договорів на придбання товарів, послуг. Однак, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вважає, що відповідна скаржниці надана неправомірна і ми повинні були вказати, які виконавчі органи міської ради володіють такою інформацією, але слід зазначити, що скаржник у своєму запиті цікавився лише міською радою і ми надали відповідь на суто поставлене питання в публічному запиті.

Як нам тепер вийти з даної ситуації та зазначити, що ми все зробили в рамках закону?

Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В таком випадку слід написати Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини фактично все те, що зазначили мені у запитанні (єдине ширше розписати). А якщо все таки ним буде складено протокол про адміністративне правопорушення - відстояти вказану позицію і в суді.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus