USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[3 Березня 2016 15:15] Helga2016: Доброго дня!

Мій брат був мобілізований до військової частини.

Нещодавно йому автомобіль наїхав на ногу, в результаті чого він отримав значну травму. Він звернувся до сільської лікарні за місцем проживання, де йому відкрили лікарняний. Через деякий час до нього навідались з частини, де він проходить службу і погрожували, що відкриють кримінальне провадження, що він ухиляється від служби, але він нормально ходити не може, побачивши це вони змусили його написати рапорт, що він не з'являється в частині саме за сімейними обставинами. Після чого вони поїхали до тої лікарні, де він проходить лікування і погрожували лікарю, що притягнуть його до кримінальної відповідальності, якщо той ще раз надасть йому лікарняний.

Тепер термін лікарняного сплинув, але брат досі не одужав до кінця, а лікар сільської лікарні відмовляється лікувати його, продовжувати йому лікарняний та відправляє його до іншої лікарні (але письмово це не хоче підтверджувати), а в частині вимагають відповідний документ, що брат продовжує лікуватись.

Скажіть, будь ласка, що слід зробити в даній ситуації? Чи правомірні дії старшого сержанта та сержанта, які на автомобілі стоять біля будинка брата, проводять відеозйомку, а коли його бачать, то вимагають їхати з ними до частини та погрожують кримінальною відповідальністю? Як на них можна вплинути в даному випадку?

Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку слід викликати швидку, каретою якої доставити брата до районної лікарні, де роз'яснити ситуацію, та зажадати видачі лікарняного. Також слід скерувати до військової прокуратури заяву про кримінальне правопрушення на вказаних військовослужбовців (про перевищення ними своїх службових повноважень), і активно протидіяти такій їхній поведінці, відстоюючи свої права. Це те, що буде мінімально правильно зробити на захист прав Вашого брата. Далі вже орієнтуватись по ситуації.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus