USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[10 Березня 2016 18:26] xenya78: Доброго дня! Після смерті батьків залишилась хата, на яку претендую тільки я, єдина дочка. Нотаріус надав письмову відмову у видачі свідоцтва на спадщину через відсутність правовстановлюючого документу. На будинок є акт введення в експлуатацію за 1970 рік і техпаспорт БТІ за 1971 рік. Зараз хочу подавати позов до суду про визнання права власності на хату. Чи потрібно робити новий техпаспорт? Як я розумію його можуть зараз зробити тільки на спадкодавця, тобто на померлого і він мав би написати заяву на виготовлення техпаспорта. Чи обов'язково додавати до такого позову документ про оцінку хати, чи можна вказати ціну позову без підтверджуючого документу?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Техпаспорт можете замовити і Ви. Це не є проблема.

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 80 ЦПК України у позовах про визнання права власності на майно або його витребування ціна позову визначається вартістю майна. Дійсна вартість майна визначається відповідно до вимог Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus