USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Березня 2016 19:32] Time: Добрый день! Скажите пожалуйста, при оформлении временного вида на жительство в миграционной службе требуют приобрести в страховой компании договор добровольно медециннского страхования для временного пребывания на территории Украины(страховка) и представители миграционной службы говорят что, это обязательное условие помимо других для получения посвидки временного пребывания на территории Украины. Законно ли их требование и если так, то в каком законе это прописано? Да и если этот договор (страховка) не обязателен, то в каком законе это прописано?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Порушене Вами птання врегульовано Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 15 липня 2013 року № 681 "Про затвердження Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання". Підпункт 6 п. 3.2 вказаного Тимчасового пордяку передбачає подання разом із заявою для оформлення посвідки на тимчасове проживання зокрема і поліс медичного страхування, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України (крім осіб, зазначених у підпункті 12 пункту 3.1 цього порядку, тобто крім іноземців та осіб без громадянства, які після завершення граничного терміну перебування в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, звернулися із заявою про отримання посвідки на тимчасове проживання).

А взагалі детально висвітлене Вами птання доступно за посиланням http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumentuvannya-inozemtsiv/719-vidacha-posvidki-na-timchasove-prozhivannya
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus