USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Березня 2016 23:42] AlexIni: Доброї пори доби. Така ситуація: чоловік не забрав дитину з пологового будинку, не зареєстрував у РАЦСі (реєструвала тільки мати на основі виписки з пологового та свідоцтва про шлюб), відмовлявся сплачувати аліменти та, в зв'язку з цим, визнавати дитину взагалі, протягом багатьох років не виявив до неї батьківського піклування, батьківських прав позбавлений не був лише завдяки зв'язкам у службі у справах дітей, має ІІ групу інвалідності, отримує пенсію і працює неофіційно на роботі. З пенсії, на основі виконавчаго листа, стягуються аліменти. Чи може в такому випадку, маючи групу інвалідності, і не будучи позбавленим батьківських прав, батько подати на аліменти для свого утримання на повнолітню дитину, вихованням якої не займався? Чи рахується стягнення аліментів за виконавчим листом добровільною сплатою і неухиленням від сплати аліментів? У разі подання позову таким батьком, наскільки виграшною для нього буде ця справа?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо він не позбавлений батьківських прав, і сплачував аліменти на дитину до досягнення нею повноліття (нахай і через виконавчу службу), він вважаєтсья таким, що виконував свій обов'язок із утримання дитини. (Ми наразі не говоримо про немайновий особистий вклад у виховання). Тому його дитину, яку він утримував, нехай і таким чиномо матеріально, несе конституційний обов'язок щодо утримання батька. Відповідно, на мою думку, такий позов може бути задоволений (якщо підтвердяться факти, що дитина ухиляється від надання допомоги непрацездатному батькові). Однак перелічені у запитанні факти неприйняття участі батька у вихованні та належному утриманні дитини будуть підставою для задоволення позову в мінімально можливому розмірі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus