USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[25 Березня 2016 10:42] Helga2016: Доброго ранку!
В селищній лікарні була навмисно знищена медична картка хворого, якого повинні були комісувати зі служби через непридатність. У звязку з тим, що в даній картці містилося повне його обстеження, головний лікар йому повідомив, що дана картка втрачена, а лікар, який його лікував, сказав, що картку зобов язали знищити з військової частини, де ця людина служить, інакше вони позбудуться місця роботи?
Тепер військва частина подала до військової прокуратури заяву, що останній ухиляється від служби і вони порушили кримінальне провадження, що робити, як покарати лікаря та посадових осіб з військової частини та уникнути кримінального покарання?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку слід розпочати із заяви про кримінальне правопрушення (про перевищення службових повноважень) до військової прокуратути на дії військових щодо примусу лікарів знищити медичну документацію, та в поліцію на дії лікарів щодо знищення медичної документації (це кримінальне правопрушення, передбачене статтею 357 КК України).

А в цілому, якщо стан здоров'я чоловіка, за якого пишите, дійсно дає йому підстави бути вільненим від проходження військової служби, слід не боятись пройти військово-медичну експертизу, порядок проведення якої регламентований Положенням про військово-медичну експертизу, що затверджене наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008 р. № 402. Якщо така експертиза підтвердить наявність захворювань, що дають підстави не проходити військову службу – це, при правильному підході, виключить кримінальну відповідальність за ухилення від її проходження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus