USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[25 Березня 2016 19:59] Yana: 2 серпня 2016 року в мене педагогічний стаж буде становити 26 років. Чи можу я іти на пенсію за вислугою років???
Відповідь юриста:
Відповідно до статті 51 Закону України "Про пенсійне забезпечення" від 5.11.1991 р. пенсії за вислугу років встановлюються окремим категоріям громадян, зайнятих на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності або придатності до настання віку, що дає право на пенсію за віком. Статтею 55 названого Закону зокрема установлено, що право виходу на таку пенсію мають працівники освіти за наявності спеціального (а не педагогічного) стажу роботи не менш, як 25 років, незалежно від віку, за переліком, що затверджується у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України, незалежно від віку (підпункт "е").

Такий Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 4.11.1993 р. № 909 (із змінами і доповненнями). Названою постановою визначено, що пенсії за вислугу років працівникам освіти призначаються за наявності спеціального стажу роботи не менше, ніж 25 років.

Ознайомтесь із вказаним переліком, якщо ваша педагогічна посада міститься в ньому, тоді матимите право на пенсію за вислугу років.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus