USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[29 Березня 2016 14:34] Oksana Golovij (запитання від читача газети Волинські Новини Кравченко Л. А.): Здрастуйте. Проконсультуйте, будь ласка, ось із якого приводу.
Живу з сином в приватизованій викупленій квартирі, є договір продажу-купівлі з виконавчим комітетом Луцької міської ради від 22.10.1992 зі мною.
Чоловік помер в 2010 році, його частку не приватизували, так порадив нотаріус.
У зв’язку з веденням нової реєстрації на нерухомість з 01.01.16 та з тим, що мені більше 85 років, прошу роз’яснити:
- Чи можна одночасно зареєструвати житло по-новому, як вимагає закон, приватизувати частку померлого чоловіка і оформити на сина?
- Чи потрібний заповіт, якщо син проживає в оселі з 1995 року й інших спадкоємців немає?
- Як це все зробити дешевше, щоб вистачило нашої мізерної пенсії та заробітної плати?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Доволі дивна у Вас ситуація, що квартира придбана за договором купівлі-продажу в 1992 року на Вас, і в той же час у цій квартирі залишається частка, яка не приватизована. Можливо, щось мені не до кінця коректно зазначили. Та все ж таки, якщо буквально відповідати на Ваше запитання, то слід приватизувати частку Вашого покійного чоловіка (в порядку, передбаченому Законом України "Про приватизацію державного житлового фонду"), на двох із сином (оскільки приватизація на одну особу вказаним законом не передбачена), і надалі можете оформити заповіт на всю Вашу частку, яка належить Вам в квартирі (на ту, що належить на підставі згаданого договору купівлі-продажу, і на ту, що належатиме за результатами приватизації частки чоловіка). Можна і не оформляти заповіт, якщо бажаєте зекономити, та оформлення заповіту коштує не надто дорого, і за його наявності не виникатиме в подальшому якихось можливих непередбачуваних нюансів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus