USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[31 Березня 2016 15:08] Ledy5: Дайте відповідь, будь ласка, ще на одне питання!
У виконавчому комітеті міської ради діє адміністративна комісія, яка розглядає протоколи, які віднесено до його компетенції.
Дані протоколи складаються посадовими особами, які уповноважені їх складати (такий перелік наводиться в кодексі України про адміністративні правопорушення).
1.Виникає таке питання, а якщо посадова особа, яка склала цей протокол, а не мала на це права, як бути в такій ситуації? Якими нормативно-правовими актами керуватися?
2.Якщо протокол складено невірно, що з ним робити? Якими нормативно правовими актами керуватися в такому випадку?
3. Якщо до протоколу не додані усі необхідні документи, що в такому випадку робити? Якими нормативно-правовими актками керуватися?
Дуже буда ВАМ вдячна за відповідь!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такому випадку слід направити (повернути протокол) тому органу, котрий скерував його до адміністративної комісії при відповідній міській раді, у якому зазначити про допущені порушення при його складенні, а саме що він складений не уповноваженою на те особою, а також те, що у ньому не зазначені необхідні для розгляду дані. Повернути протокол та інші матеріали адмінсправи можливо при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення з огляду на п. 2 ст. 278 КУпАП.

Також можливо розглянути такий протокол, і закрити справу на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КУпАП з наступних правових аргументів:

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України, ч. 3 ст. 24 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України та законами України.

Згідно ст. 7 КУпАП ніхто не може бути підданий заходу впливу в зв'язку з адміністративним правопорушенням інакше як на підставах і в порядку, встановлених законом.

Складення протоколу про адміністративне правопорушення в такому випадку відбувається з порушенням ст. 7 КУпАП, у відповідності до якої провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності. Застосування уповноваженими на те органами і посадовими особами заходів адміністративного впливу провадиться в межах їх компетенції, у точній відповідності з законом. Отже, такий протокол не може вважатися доказом вчинення адміністративного правопорушення, оскільки, у відповідності до ст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus