USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[31 Березня 2016 15:46] Tory2016: Доброго дня!
Я працюю державним службовцем. У березні мене перевели з однієї посади на іншу посаду(в межах відділу). Наказ про переведення вищестоящим органом виданий 10 березня, подання начальнака відділу про призначення надбавки також від 10 березня, однак наказ виданий вищестоящим органом на основі даного подання виданий 15 березня і надбавку мені нарахували починаючи з 15 березня не включаючи цих 5 днів.

Однак згідно Положення про встановлення надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи працівникам п.3.11, у разі переведення працівника на іншу посаду, рішення про збереження раніше встановленої надбавки та її розмір приймається одночасно з прийняттям рішення про переведення на підставі службової записки на ім'я Голови Державної прикордонної служби України за підписом заступника Голови Державної прикордонної служби України - директора Департаменту або начальника самостійного управління (в регіональному управлінні - за підписом заступника начальника регіонального управління або начальника самостійного структурного підрозділу регіонального управління), в підпорядкування якого переміщується працівник, з урахуванням пропозицій попередніх безпосереднього та інших прямих начальників працівника.
Окрім того, у березні нарешті збільшили оклад з 1328 грн.на 1723 грн. і зробили перерахунок починаючи з січня 2016 року.
Питання:
1) Згідно даного положення надбавку мені повинні були призначити починаючи з 10 береня (з дня переведння)?
2) У разі перерахунку окладу за попередні місяці повинні були і донарахувати премію в межах суми перерахованих коштів згідно % премій, які були призначені у січні та лютому 2016 року?
Дякую за відповідь!!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! 1. Надбавку Вам повинні були призначити, починаючи з 10 березня, тобто з дня переведення. 2. Прямого обов'язку перерахувати преміальні кошти за січень та лютий 2016 року у відсотковому співвідношенні щодо підвищеного окладу у роботодавця немає, оскільки премія – це заохочення, і сплачується в межах існуючих коштів у фонді заробітної плати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus