USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Квітня 2016 14:20] Rich: Добрий день!
Як бути в такій ситуації? Депутат місцевої ради звернувся до Упвноваженого зі скаргою, що на офіційному веб-сайті ради публікуються рішення та проети рішень ради, виконкому без доступу до прізвищ та імен по-батькові осіб на користь яких вони приймаються, що це обмежує його доступ до публічної інформації.
Власне моє рішення там опублікованt, але скрито ПІБ. Тепер мене хвилює, чи повинні вищевказані рішення та проекти вивішуватись на сайті з повним зазначенням імені? Чи правомірно місцева рада їх скриває, якщо так, то якими законами керуватись і як пояснити цьому депутату, що він не має права знати, на чиє ім я видається рішення? Якщо ж рішення повинні вивішуватися з повним ПІБ, то які закони про це говорять?
Допоможіть, будь ласка!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такі рішення повинні бути без ПІБ тих, щодо кого вони винесені, оскільки в протилежному випадку це буде несанкціоноване поширення персональних даних.

Нормативне регулювання: ч. 2 ст. 10 Закону України "Про захист персональних даних", у відповідності до якої використання персональних даних володільцем (в даному випадку місцевою радою) здійснюється у разі створення ним умов для захисту цих даних. Володільцю забороняється розголошувати відомості стосовно суб'єктів персональних даних, доступ до персональних даних яких надається іншим суб'єктам відносин, пов'язаних з такими даними. А у відповідності до ст. 2 згаданого Закону, персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus