USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Січня 2015 01:10] tim: Доброї ночі! надайте, будь ласка, консультацію: по якій статті роботодавець має право звільнити працівника за привласнення коштів (700 грн) з каси магазину, якщо через два дня він (продавець) гроші в касу повернув (брав на власні потреби)??? чи є це криміналом? як при цоьму нарахують розрахункові?
Відповідь юриста:
Доброго дня!

За умови, що факт привласнення коштів не встановлений вироком суду або постановою у справі адміністративного правопорушення - на підставі п. 2 ч. 1 ст. 41 Кодексу законів про працю України - винних дій працівника, який безпосередньо обслуговує грошові, товарні або культурні цінності, якщо ці дії дають підстави для втрати довір'я до нього з боку власника або уповноваженого ним органу. Якщо такий факт встановлений вироком суду або постановою у справі адміністративне правопорушення - на підставі п. 8 ч. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю України. Надати правильну відповідь, чи буде це криміналом тут однозначно не зможу. Необхідно детально проаналізувати всі обставини такої ситуації, особливо суб'єктивну складову.

Розрахунок при цьому проводиться в загальному порядку у відповідності до ст. 116 Кодексу законів про працю - заробітна плата за фактично відпрацьований час та компенсація за невикористану відпустку, які виплачуються в день звільнення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus