USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[16 Квітня 2016 09:10] Sergej: Доброго дня! Допоможіть будь ласка вирішити ситуацію.Мама була власником троьх квартир .Одну квартиру вона продала із згоди сестри мене і батька і через декілька днів мама померла . Мати обіцяла батькові деякі кошти з продажу квартири ,так як вона була його власністю.Cестра забрала гроші які залишилися з продажу і сказала що все пішло на борги матері а інші вона забрала собі .Також вона забрала все майно матері з квартири Я написав заяву на вступлення в наслідство батько не писав Пройшло пів року і зараз вона не хоче давати нічого ні батькові ні мені і лякае мене що я ніколи без її згоди не оформлю квартири Уточню у неї трьох кімнатна квартира від мами у наслідство у мене двохкімнатна без заповіту і каже що якщо я подам до суду нас змусять продати квартири обидві і я з дітьми залишуся на вулиці. Що я можу зробити у даній ситуаціі і як вирішити це питання
Відповідь юриста:
Як зрозумів, фактично після смерті матері залишилось 2 квартири, трикімнатну забрала собі сестра, а Ви проживаєте в двокімнатній. І хочете, щоб сестра Вам щось компенсувала за рахунок того, що отримала більшу квартиру, а також за рахунок того, що забрала деякі кошти, які залишились після продажу матір'ю квартири за її життя.

Відразу скажу, що якщо ті кошти офіційно на момент смерті матері не були її власністю, тоді вирішити їх повернення законно в примусовому порядоку фактично нереально.

Якщо Ви бажаєте отримати якусь компенсацію від сестри за те, що та претендує на трикімнатну успадковану квартиру, а Ви на двокімнатну, то це цілком можливо. Однак в судовому порядку, і можна розглядати різні варіанти. (Якщо сестра не погодиться компенсувати добровільно). Зауважу, що Вас з дітьми ніхто не вулицю не виселить.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus