USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[26 Квітня 2016 13:46] Rich: Доброго дня!
Нещодавно в господарському суді відкрили провадження щодо скасування рішень селищних рад та визнання прва власності на майно. Я почала заперечувати та наголошувати судді, щоб він припинив провадження так як є суб’єкти владних повновадень та їх рішення повинні скасовутись не в господарському суді. Я зазначила статті, пленуми, а суддя сказав, що ріщення приймались відносно майна, яке виступає предметом спору, а тому господарському суду дана справа підвідомча і він нічого не хоче чути. Скажіть, будь ласка, як таку нісенітницю можна заперечити та довести судді, що він не правий? Які закони, практику або ще щось йому показати, щоб запевнити.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такий спір дійсно не підвідомчий господарському суду, і його слід вирішувати в порядку адміністративного судочинства, зокрема місцевим загальним судом як адміністративним судом ( з огляду на пункт 1 частину 1 статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України). Певно суддя, який за таких обставин відкрив провадження у спрві, дуже хоче його розглянути. Така ухвала не підлягає оремому оскарженню в апеляційному порядку, тому в даному випадку будуть всі підстави для скасування в апеляційному суді в цілому рішення суду першої інстанції, постановленого за результатами розгляду справи, і припинення провадження у справі або залишення позову без розгляду.

Для того, щоб суддя переконався у серйозності Ваших намірів, можливо, у відповідності до статті 93 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", подати на нього скаргу до дисциплінарної палати кваліфікаційна комісії суддів України з підстав винесення завідомо неправосудного рішення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus