USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[27 Січня 2015 13:15] nata: У нас троє дітей. Старшому вже виповнилося 18 років, але оскільки син навчається у ВНЗ, посвідчення батьків багатодітної сім'ї нам продовжили. Раз ми і далі вважаємося багатодітною сім'єю, чи підпадає мій чоловік під категорію осіб, які не підлягають обов'язковій мобілізації? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Норма закону, яка допускає відстрочку від мобілізації у ситуації здійснення догляду за дитиною звучить так: «Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років (такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання).

Додаткових "пільг", на кшталт наявності статусу багатодітної сім'ї у зв'язку із навчанням когось з дітей у ВУЗі на стаціонарі, для відстрочки мобілізації законом не передбачено.
Тому Ваш чоловік за вказаною нормою закону права на відстрочку від мобілізації не має.
Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Січня 2015 12:18
Тоді як розцінювати дії працівника, який переконав підписатися в отриманні повістки, а далі "збирати довідки" для військомату , оскільки це є правом на відстрочку? Це некомпетентність держслужбовця чи свідомий обман громадян з метою зібрати якомога більше "добровольців"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus