USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[2 Червня 2016 10:23] Андрій: Доброго дня. Чув, читав, що можливо оформити субсидію, якщо є оформлений договір найму житла між фізичними особами... У зв'язку з цим у мене є питання, щодо сумми оплати оренди:

1. Чи можна взагалі на безоплатній основі передати в найм житло (наприклад, суму оплати в договорі встановити як - 0 грн. )?

2. Якщо ні, то чи можливо якось уникнути клопотів (подавати звітність про доходи, возитись зі сплатою податку...) із податковою службою, якщо немає наміру завіряти договір нотаріально?

Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Краще в цьому випадку поставити ціну – 1 грн. Звітність в податкову в цьому випадку подавати не потрібно, оскільки сукупного річного доходу від такої оренди становитиме менше від неоподаткованого мінімуму.
Коментарів: 1
Таня Показати IP 28 Червня 2016 12:48
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи не втратить людина субсидію, якщо заключить договір оренди житла (фактично просто передача житла у користування на рік із вказаною там мінімальною сумою (1-5 грн)). Вона є власницею квартири, але не прописана в ній, сама живе у іншій квартирі, де прописана і де оформлена субсидія. Буду вдячна за допомогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus