USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держбюджет «помахає рукою» малочисельним школам Волині

5 Вересня 2016 09:51
Вирішувати питання фінансування малочисельних шкіл з місцевих бюджетів закликають представників місцевої влади Волині в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 5 вересня.

Як зауважив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, протягом минулого тижня в області «було багато політичних кроків» щодо малочисельних шкіл та індивідуального навчання. Посадовець наголосив, що можливості місцевих бюджетів дозволяють фінансувати будь-які заклади. З 1 вересня, відповідно до закону, фінансування малочисельних шкіл 1-2 ступеня з кількістю учнів менше 25 не передбачене у державному бюджеті. Таким чином, він закликав включатися у вирішення проблеми голів райрад та райдержадміністрацій, які займають «позицію страуса», адже коли прийде час виплачувати зарплату вчителям у таких школах, «держбюджет помахає рукою».

Як приклад, посадовець наводив школу, у якій навчається 7 учнів, а директор та вчителі є представниками однієї родини. Ця родина, мовляв, «горло перегризе», коли буде йтися про закриття малочисельної школи.

Також він зауважив, що у деяких районах просять зберігати школу, де навчаються троє учнів, попри пропозиції перевести їх на індивідуальне навчання, яке буде забезпечене фінансами держбюджету. Таким чином, у одному районі на навчання учня витрачають 8-9 тисяч, а в іншому – 80-90 тисяч гривень. На індивідуальне навчання на території області витрачають 40 мільйонів гривень. На Волині нараховувалося 149 малочисельних шкіл, 111 педагогів під час реорганізації змінили роботу. Володимир Гунчик відзначив, що не можна стверджувати, що ці вчителі лишилися без роботи, адже кожному з них пропонували нове місце праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аватар Показати IP 5 Вересня 2016 10:02
Всі гроші на ато, на посвідченя, на фронт, на армію,на відновленя донбасу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus