USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Дозвіл на перебування у прикордонні: на Волині видали понад тисячу перепусток

16 Квітня 2024 17:28
Станом на 16 квітня 2024 року прикордонники на Волині видали 1113 дозволів на право в’їзду, перебування, проживання і проведення робіт у п'ятикілометровій прикордонній смузі.

Про це Суспільному розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

На розгляді у прикордонників, який триває до 10 днів, наразі перебувають ще 385 заяв на оформлення перепусток. Як додала Маргарита Вершиніна, в наданні дозволу поки нікому відмовлено не було.

Коли потрібен дозвіл на перебування у прикордонній смузі

У межах Волині прикордонна смуга – це п'ять кілометрів завширшки від лінії державного кордону, протяжність якого – 432 кілометри. Він пролягає на межі з Білоруссю та Польщею. Про це під час брифінгу розповів начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський.

Читати ще: Покажіть перепустку! Що відбувається у волинських селах на кордоні з Білоруссю

Є п'ять видів таких дозволів, а саме: на в'їзд, проживання, перебування, на проведення робіт і пропуск у прикордонну смугу. Волиняни зможуть отримати дозвіл у 10-денний термін, оформлюватимуть його безплатно.

За відсутність перепустки поки до відповідальності людей не притягують, але надалі передбачено штраф – від 850 гривень.

Кому можуть відмовити в оформленні дозволу

Під час брифінгу Сергій Лозінський озвучив причини, з яких волинянам можуть відмовити в оформленні дозволу на перебування у прикордонній смузі:

- тим, хто надав неправдиві відомості;

- особам, яких впродовж одного року до дня подання звернення притягували до відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України;

- людям, яким заборонено в’їзд в Україну;

- особі, яка понад 90 днів відсутня за визначеним місцем проживання або змінила його;

- людині, яка звільнилася з підприємства, якому було надано дозвіл;

- за зверненням особи, якій надано дозвіл.

У яких випадках дозвіл на перебування в прикордонні не потрібен

До прикордонної смуги не належать населені пункти, але щоб люди могли безперешкодно потрапити на поля, пасовиська чи сінокоси, потрібна посвідка. Її можна безплатно оформити, звернувшись до прикордонників через пошту, електронну адресу і особисто через уповноважену особу.

Як раніше повідомляв речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, отримання дозволу не стосується людей, які рухаються до державного кордону з метою перетину або від держкордону.

Також оформлювати дозвіл не треба водіям, які здійснюють дальні перевезення, правоохоронцям та іншим особам, які визначені в урядовій постанові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus