USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.93

Генштаб пропонує мобілізувати 450-500 тисяч людей, – Зеленський

19 Грудня 2023 19:16
Під час підсумкової пресконференції 19 грудня президент Володимир Зеленський розповів про план мобілізації. Військові на одній з останніх Ставок пропонували мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей, але наразі це питання допрацьовують.

Про це інформує УП.

«Це питання наших військових, головкома і Генштабу. Вони звернулись на рівні Ставки щодо мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони запропонували мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей», – сказав президент.

Зеленський назвав цю цифру дуже серйозною і додав, що повідомив на ставці, що йому потрібно більше аргументів, щоб підтримувати цей напрямок, бо це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів.

Читати ще: Хто отримає відстрочку від мобілізації: у Раді розповіли про зміни до законодавства

«Стосовно людей – мені треба конкретика, бо що буде з мільйонною армією України − дуже потужною, що буде з тими хлопцями, які щодня там (на фронті), принаймні, що з тими, хто два роки захищає нашу державу? У нас є питання ротаційні, є питання відпусток, тобто це має бути комплексний план, і в цьому мобілізаційному законі ви маєте надати відповіді мені і суспільству передусім», – заявив Зеленський.

Читати ще: Жінки, вчителі, студенти та поліція: в Україні готується повна мобілізація населення

Він повідомив, що військові почали працювати над цим планом, але президент «поки що не побачив там демобілізації», хоча вважає її питанням номер один.

«Питання не в тому, як називається цей процес згідно з законодавством, головне, щоб цей процес був справедливим стосовно наших з потужних воїнів. Їм дуже важко там, я неодноразово там був. Я дуже хотів би, щоб наше військове керівництво розуміло ці виклики. Ми не можемо втратити найсміливіших, ми мусимо знайти і мобілізаційні процеси. Це має бути з конкретикою і великою повагою до воїнів. Мають бути питання відряджень, відпусток, можливості переходу з одного місця на інше. Всі запити, що є армії, мають знайти відповідь у військового керівництва», – вважає президент.

Читати ще: У Раді готують великий законопроєкт про мобілізацію в Україні. Що відомо

За його словами, військові просили підключити до цього питання Міноборони і міністра цифрової трансформації Михайла Федорова щодо діджиталізації деяких процесів.

«Для мене дуже важливо: якщо 440 тисяч плюс, то хто заслуговує право на відпочинок? І це дуже важливий момент, без цього воно не працює», − наголосив президент.

Читати ще: Мобілізація по-новому, повістки на імейл: які зміни готує Рада в новому законопроєкті

За його словами, військові мають підготувати на ставку комплексний план, а потім вони спілкуватимуться з цього питання у Верховній Раді, яка має затверджувати відповідні зміни до законодавства.

«Ми не можемо втратити стійкість, потенціал, але нам потрібна справедливість. І щодо фінансів − мобілізація у такому форматі буде коштувати Україні додатково

500 млрд грн. Тому я як президент України, як людина, яка багато часу витрачає, щоб знайти фінансову підтримку, хотів би знати від міністра фінансів, звідки гроші», – акцентував Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Маннергейм Показати IP 19 Грудня 2023 21:20
Можливо проведіть спочатку розслідування за провал КОНТРНАСТУПУ тоді можливо у вас є перспектива набрати 500 тисяч це більше ніж 6 армія Паулюса під сталінградом. І як працюють ті воєнкоми шо ви їх поміняли, де черги?
Джек Показати IP 19 Грудня 2023 21:47
Хай ідуть в *о*опууу!
Правда Показати IP 20 Грудня 2023 07:23
Якраз повернути ухилянтів з Європи і буде півмільона.Тож вперед,владо,до роботи.Вони вже там окріпли і морди "відїли",пора захищати Батьківщину і свої сімї.
Еге ж бо до Правда Показати IP 20 Грудня 2023 18:15
Натяк зрозуміли, але вас на їх пошуки не випустимо))
здивований Показати IP 20 Грудня 2023 09:29
Яка мобілізація... скоро весна шашлики....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus