USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі футзалістки здобули дві розгромні перемоги в жіночому чемпіонаті України

12 Березня 2024 20:43
Луцький «Легіон-Університет» 11 та 12 березня на домашньому майданчику зіграв матчі Другого етапу чемпіонату України з футзалу серед жінок. Обидва рази лучанки розгромно перемогли команду «Синельникове-Багіра», що представляє Дніпропетровську область. Перший матч завершився з рахунком 5:0, другий – 6:2.

У матчі понеділка лучанки одразу взяли м’яч під контроль. На старті активно загрожували воротам Юлія Холодько та Анастасія Чернюк, проте голкіперка суперниць із ударами впоралася. Активність «Легіону» переросла в голи після п’ятої хвилини гри, коли Чернюк замкнула простріл Басун із кутового. Авторкою другого м’яча стала Юлія Худякова, відгукнувшись на прострільну передачу. До кінця тайму ініціативу перехопили гості, але воротарка Яна Ярмольська та грамотна захисна побудова луцький футзалісток не дали їм розмочити рахунок – 2:0.

Читати ще: Травма, вилучення та дебют вихованок: луцькі футзалістки перемогли київську «Енергію» в чемпіонаті України

Другий тайм теж пройшов під домінуванням команди з Луцька. Спершу Чернюк пробила в штангу, тоді Мудрик вдарила вище з кількох метрів. Згодом вступити в гру довелося Ярмольській: воротарка в одній атаці здійснила два ефектні сейви, парирувавши удар здалеку та добивання після нього.
Третій м’яч у ворота «Багіри» ввігнала Анастасія Ляхович, пробивши низом із середньої дистанції. Невдовзі футзалістка оформила дубль – перехопила передачу суперниці після корнера та зі своєї половини вразила порожні ворота. Крапку в зустрічі поставила Софія Петрук, яка з правого флангу технічно поклала кулястого в дев’ятку. Фінальна сирена зафіксувала розгромну перемогу «Легіону» – 5:0.

Читати ще: Жахлива травма футзалістки, вилучення і 10 голів: «Ладомир» із Володимира стартував у фінальному етапі жіночої ліги

Поєдинок, що відбувся сьогодні, розпочався із пропущеного голу лучанок. Але за дві хвилини Валерія Редька відновила рівність на табло. Далі «легіонерки» взяли гру під контроль, що дозволило вийти вперед. Ляхович після пасу Худякової обіграла суперницю та потужно пробила. Третю гольову атаку розігнала голкіперка Ярмольська, після чого Чернюк із другої спроби уразила ворота. Згодом сама Ярмольська відзначилася голом – воротарка підключилася до розіграшу аута й завдала сильного удару низом майже із центру майданчика. На цьому лучанки не зупинилися і до перерви Софія Петрук увігнала п’ятий м’яч.
Читати ще: Команди Луцька та Володимира завершили перший етап жіночого чемпіонату України з футзалу: результати

У другому таймі обидві команди провели гру на зменшених швидкостях, тому глядачі побачили лише два взяття воріт. За «Легіон» знову забила Чернюк, а суперниці тішилися голом престижу. Фінальна сирена зафіксувала ще одну перемогу підопічних Дмитра Голоскокова над «Багірою» – 6:2.

Додамо, що після трьох ігор «Легіон-Університет» очолює турнірну таблицю Другого етапу чемпіонату України, маючи в активі 9 очок. Наступну гру луцька команда попередньо зіграє 24 березня проти «Енергії НУБіП» у Києві.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото: ЖФК «Легіон-Університет»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 13 Березня 2024 05:06
''Розгромна перемога'' -- шедевральний вираз! Де так розгромно навчалися?
Користувач до Читач Показати IP 13 Березня 2024 18:41
У командних видах спорту є мінімальні перемоги (з різницею в один м'яч) та розгромні (такими прийнято вважати виграші у 3 і більше м'ячі). Дивна претензія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus