USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Не пам’ятав моменту пострілу? У Ковелі експоліцейського, який п’яним застрелив сусіда, посадили на 11 років

16 Квітня 2024 21:02
У Ковелі експоліцейський понад рік тому вистрелив з табельної зброї в сусіда Олега Муханькова. Сталося це посеред ночі в квартирі правоохоронця, куди він запросив знайомого на вечерю після того, як той безплатно полагодив йому авто. Пораненого чоловіка госпіталізували, але за місяць він помер у лікарні. Та перед смертю встиг розповісти своїй матері, що сталося тієї ночі.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Він одягався, аби виходити вже з квартири. Нагнувся взувати черевики, бо потім ще запитував, чи на ньому було два черевики, чи один. І каже: «Чую – цок-цок позаду. Обернувся – і ні з того ні з сього...» – переповідає мама загиблого Олеся Іванівна.

Підозрюваного Олександра Гопкала взяли під варту. Під час судового засідання адвокат запевняв: моменту пострілу його підзахисний не пам’ятає.

«Він так і не пригадав, що відбувалося. У певний момент щось відбулося, скажімо так. Він пригадує до певного моменту, а самі обставини спричинення смерті потерпілому не пригадує», – стверджував адвокат обвинуваченого Віктор Клімчук.

Читати ще: Вистрелив у сусіда: поліцейського з Ковеля звинувачують у вбивстві

Згодом за клопотанням сторони захисту в судове засідання викликали експерта. Мовляв, треба провести повторну експертизу, яка визначила б, чи був поліцейський у момент злочину в стані патологічного сп’яніння. Якщо це так, то, значить, неосудний. Але повторної експертизи проводити не стали.

«На запитання сторони звинувачення, сторони захисту та потерпілих він дав вичерпні відповіді, на підставі яких суддя дійшла висновку, що немає підстав призначати додаткову експертизу та навіть немає підстав вважати, що обвинувачений був у стані патологічного сп’яніння», – розповів захисник потерпілої Юлії Муханькової Іван Наумчук.

Читати ще: У Ковелі правоохоронець стріляв у сусіда. Його вже звільнили

Тож колишньому поліцейському за смертельне поранення сусіда присудили одинадцять років позбавлення волі. Також він має відшкодувати моральні збитки в розмірі одного мільйона гривень родині загиблого.

«Обвинувачений вину визнав, розкаявся, просив мінімальний термін, оскільки на його утриманні перебуває троє неповнолітніх дітей. Але 9 квітня вироком Ковельського міськрайонного суду його визнано винним та за сукупністю злочинів призначено покарання у вигляді одинадцяти років позбавлення волі. Цивільний позов майже повністю задоволено – стягнуто моральну та матеріальну шкоду. Тому ми задоволені результатом», – зауважив адвокат.

Своєю чергою, дружина покійного Олега Муханькова Юлія просила в суду максимальний термін покарання для обвинуваченого.

«Це таке жорстоке вбивство… Молода людина, батько двох дітей, сім’я у нас зруйнована. Я залишилася сама з двома дітками. Вважаю, що це мало», – переконана потерпіла Юлія Муханькова.

Жінка припускає, що, найімовірніше, захисники Олександра Гопкала подаватимуть апеляцію, де наполягатимуть на проведенні повторної експертизи. Вона каже: цей вирок суду поки не остаточна крапка, і прогнозує, що їй доведеться знову запастися терпцем і силами, аби довести цю справу до логічного завершення – справедливого й остаточного вироку суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus