USD 39.70 39.98
  • USD 39.70 39.98
  • EUR 39.75 39.97
  • PLN 9.80 9.90

Небезпека наступу з Білорусі може зрости після втрати росіянами Херсону, – Буданов

30 Жовтня 2022 20:53
Російське військове командування може наважитися атакувати Україну з Білорусі у випадку втрати контролю над Херсоном.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The Drive, повідомляє Zaxid.net.

«Ситуація може дуже швидко змінитися, коли Росія втратить Херсон. Це боєздатне угруповання після виходу з-під Херсона частково буде передислоковано на запорізький напрямок, але частина їх може просунутися на північ до Білорусі та створювати там загрозу. Тому ми повинні бути обережними щодо цього», – заявив Буданов.

З його слів, на нинішньому етапі загрози вторгнення з Білорусі немає.

Читати ще: З Росії до Білорусі перекидають військові підрозділи: серед них є чимало кадирівців

«Якщо говорити про російську військову діяльність у Білорусі, то зараз присутність російських військових там не така велика. Там лише близько 4300 військовослужбовців. Це угруповання дуже обмежене у системах важкого озброєння, і більшість – близько 80% угруповання – це мобілізований персонал. Отже, підсумовуючи вищесказане, можу сказати, що на нинішньому етапі загрози вторгнення з Білорусі немає», – сказав він.

У Головному управлінні розвідки прогнозують, що операція зі звільнення Херсона, найімовірніше, триватиме до кінця листопада. За інформацією розвідки, зараз на Херсонщині дислокуються близько 40 тис. російських військових.

Як повідомляли, Головне управління розвідки Міноборони України перехопило розмову російського окупанта, який перебуває на Миколаївському напрямку, з товаришем. Військовий РФ розповів другу про відхід з Миколаївського напрямку та вірогідну передислокацію до Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
зерно правди Показати IP 30 Жовтня 2022 23:29
дослухайтесь, самовпевнені йолопи, псевдооптимісти!
Андрій Показати IP 1 Листопада 2022 20:31
Операція "Прикриття". Волинянам пора діставати зі схронів зброю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus