USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.95

500 грн за бустерну вакцинацію стануть доступні з 14 березня. Кошти можна буде витрачати протягом 9 місяців

9 Лютого 2022 14:02
З 14 березня українці в рамках програми «єПідтримка» зможуть отримати 500 гривень за бустерну вакцинацію проти COVID-19.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 9 лютого, пише Суспільне.

За його словами, 50% дорослого населення України вже вакцинувались від COVID-19, а кожен другий українець отримав принаймні одну дозу щеплення.

«Сьогодні затверджуємо зміни, що передбачають надання 500 грн за бустерну вакцинацію. Зміни почнуть працювати з 14 березня цього року. Також розширюємо функціонал програми «єПідтримка» і українці, яким більше ніж 60 років, а також особи з інвалідністю 1 та 2 групи зможуть використати ковідні кошти на придбання ліків та оплату комунальних послуг вже цього місяця», – повідомив Шмигаль.

Читати ще: У «Дії» не з'являється сертифікат про бустерну вакцинацію: що робити

Він також нагадав, що в Україні зберігається негативна статистика захворюваності на коронавірус, за минулий тиждень зафіксовано майже 243 тисячі нових випадків захворювання.

«Тобто, приріст за сім днів склав +44%», – додав прем’єр-міністр.

Таким чином, уряд вніс зміни до постанови «Деякі питання надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка», якими передбачив наступне:

надання додаткової допомоги у розмірі 500 гривень у разі отримання бустерної дози вакцинації;

надання особам віком від 60 років та особам з інвалідністю І та ІІ групи, що перебувають на обліку в централізованому банку даних з проблем інвалідності, допомоги у розмірі 1 тисячі гривень для придбання лікарських засобів та оплати вартості житлово-комунальних послуг;

збільшення строку дії рахунку для отримання допомоги, а також строку використання допомоги з чотирьох до дев’яти місяців з дня зарахування коштів на рахунок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus