USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Польські фермери поновили блокаду двох пунктів пропуску на кордоні з Україною

18 Квітня 2024 11:25
За інформацією, яку українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Республіка Польща, польські фермери сьогодні після 9 години поновили блокування руху для вантажівок на двох напрямках - на пунктах пропуску «Корчова» та «Медика», що навпроти українських «Краківець» і «Шегині».

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

На напрямку пункту пропуску «Краківець» обмежується рух вантажних транспортних засобів, які слідують в бік України, а по напрямку «Шегинь» як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

За наявною інформацією, польські фермери планують здійснювати блокування руху по «Краківцю» до 9.00 20 квітня і по пункту пропуску «Шегині» до 9.00 19 квітня.

Станом на ранок сьогодні в чергах на території Польщі на цих напрямках очікують на можливість проїзду в бік України близько 1 500 вантажних транспортних засобів. Ускладнень для руху легкових автомобілів та автобусів не передбачається.

Нагадаємо, що заблокованими польськими фермерами також залишаються напрямки пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська». Протестувальники продовжують тут ускладнювати рух вантажівкам, пропускаючи по кілька транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух. Через ці пункти польські протестувальники за останній час взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. Через «Ягодин» як і раніше пропускають в бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю цього напрямку. На ранок сьогодні на цих двох пунктах в чергах на території Польщі загалом перебуває близько 600 вантажівок.

Як відомо, поляки протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти «зеленого курсу» ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
просто Показати IP 18 Квітня 2024 14:24
ждали кацапську зарплатку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus