USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Щомісяця збували 50 тисяч закладок: як поліція викрила і знищила наркосиндикат на Волині

29 Березня 2024 17:48
Виявлення та розкриття наркозлочинів, притягнення до відповідальності винних у розповсюдженні наркотичних речовин осіб – пріоритетний напрямок роботи, який перебуває на постійному контролі, наголосив керівник управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Волинській області Олег Зубко.

Як пригадав, нещодавно правоохоронцям вдалося знешкодити групу у складі 20 закладчиків наркотиків на Волині. Діяльність цієї злочинної організації повністю ліквідована, а усім учасникам обрано запобіжні заходи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Постачання особливо небезпечних наркотичних засобів і психотропних речовин у цьому кримінальному провадженні налагодила 31-річна мешканка Львівської області, яка, чітко подбавши про кілька рівнів конспірації, залучила до свого незаконного бізнесу загалом понад 20 осіб. Працівники УБН ГУНП у Волинській області спільно з іншими працівниками поліції провели велику кількість роботи», – прокоментував Олег Зубко.

Правоохоронці провели понад 30 обшуків та інші слідчо-розшукові дії. Було встановлено, що цей наркосиндикат працював шляхом залишення так званих закладок, тобто безконтактним способом збував наркотики.

«Клієнтів підшуковували за допомогою Telegram-каналу. Щомісяця збувалося близько 20 кілограмів наркотиків – 50 тисяч закладок у перерахунку. Наркотики збували на території Львівської та Волинської областей. Спільними діями всіх учасників було затримано», – наголосив керівник управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Волинській області Олег Зубко.

Читати ще: Заробляли 35 мільйонів на місяць: волинські поліцейські викрили групу торговців наркотиками

Найменшому фігуранту справи – 16 років. Це член родини одного з учасників злочинної групи.

«Особа досягла віку кримінальної відповідальності й була затримана за вчинення злочинів. Найганебніше – те, що рідні залучили неповнолітнього родича до свого так званого бізнесу», – сказав Олег Зубко.
Він інформував, що у Волинській області випадків виявлення закладок із наркотиками на території шкіл офіційно зафіксовано не було. Керівник управління боротьби з наркозлочинністю, однак, закликав батьків стежити за поведінкою своїх дітей і у випадку підозри зробити відповідний аналіз. Експрес-тест на виявлення наркотичних чи психотропних речовин в організмі можна придбати в звичайній аптеці.

Олег Зубко зауважив, що працівники поліції на постійній основі відвідують навчальні заклади, де пояснюють дітям і підліткам принципи дії наркотичних і психотропних речовин на організм людини.

Нагадаємо, що за зберігання наркотичних і психотропних речовин із метою збуду загрожує позбавлення волі на термін від чотирьох до 10 років, а у випадку вчинення злочину організованою групою чи в разі вилучення наркотичних речовин в особливо великих розмірах – від дев’яти до 12 років із конфіскацією.

Якщо ви виявили в громадському місті напис з адресою підозрілих Telegram-каналів, побачили закладки наркотиків чи помітили ймовірного розповсюджувача небезпечних речовин, повідомте про це на номер 102 або через чат-бот поліції у Telegram «Стоп наркотик»: @StopDrugs0472.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анна Показати IP 29 Березня 2024 18:26
Спасибі поліції. Скільки життів врятували.
Анна Показати IP 29 Березня 2024 18:27
Наркоторговців треба розстрілювати. Щоб інші боялись. Під час війни особливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus