USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Скоординована і масштабна серія – ISW про українські удари по цілях РФ у Криму та Мордовії

18 Квітня 2024 10:36
На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), українські удари по цілях Росії у Криму та Мордовії є скоординованою і широкомасштабною серією.

Про це пише Українська правда з посиланням на ISW.

Українські удари по російських авіаційних об’єктах в окупованому Криму, а також на території Росії, як видається, являють собою досить скоординовану і широкомасштабну серію ударів, спрямованих на російську авіацію, ППО та засоби радіолокаційного виявлення.

У звіті нагадують, що в ніч з 16 на 17 квітня українські війська завдали удару по російському військовому аеродрому в окупованому Джанкої.

Геолокаційні кадри, опубліковані 16 квітня, демонструють вибухи на аеродромі в Джанкої, де базується російський 39-й окремий вертолітний полк (27-а зведена авіаційна дивізія 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу РФ).

Читати ще: У Криму збили російський вертоліт Ка-27

Російські бойові та транспортні вертольоти надають російським військам виразні переваги в наступі та обороні, особливо на півдні України, і є законними військовими цілями, – наголошують аналітики.

Також, за повідомленнями Головного управління військової розвідки (ГУР) України, 17 квітня українські безпілотники атакували 590 окремий радіотехнічний вузол військової частини 84680, розташований в російському місті Ковилкіно, що в Мордовії.

Крім того, ГУР заявило 17 квітня, що невідомі знищили російський вертоліт Мі-8 на аеродромі «Кряж» у Самарі й опублікувало відеозапис пожежі, натякаючи, що ГУР може бути причетним до цього удару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus