USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Копенгагені горить найстаріша в світі біржа

16 Квітня 2024 14:10
В одній з найвідоміших будівель данської столиці – Старій фондовій біржі Копенгагена – спалахнула пожежа, через що шпиль будівлі впав на дах.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на Reuters.

«Жахливі картини з Біржі. Так сумно. Знакова будівля, яка багато значить для всіх нас... Наш власний Нотр-Дам», – зазначив міністр оборони Троельс Лунд Поульсен.

Люди намагалися врятувати історичні артефакти, виносячи їх з охопленої вогнем будівлі. На момент пожежі історична споруда перебувала на ремонті.

За словами представників пожежної служби Копенгагена, будівельні риштування навколо споруди ускладнювали доступ рятувальників до полумʼя, а мідний дах повністю охопив вогонь.
«400 років данської культурної спадщини у вогні», – написав міністр культури Данії Якоб Енгель-Шмідт.

Нині у будівлі більше не розміщується Данська фондова біржа, але вона слугувала штаб-квартирою Данської торгової палати.

Про причини пожежі та постраждалих поки не повідомляють. Поліція Копенгагена закликала людей уникати поїздок у внутрішній частині міста.

Фондова біржа Берсен – одна з найстаріших будівель, розташована в самому центрі Копенгагена. Її будівництво завершили 1625 року. Фондову біржу було зведено за наказом Крістіана IV, а її головною особливістю був 56-метровий шпиль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus