USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку вулицю Крилова перейменували на честь загиблого Героя Миколи Мялковського

29 Березня 2024 12:33
Вулицю Крилова у центрі Луцька перейменували на вулицю Мялковського Миколи.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Ігоря Поліщука.

Перейменування без зміни нумерації відбулося відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви», «Про заборону пропаганди російського нацистського тоталітарного режиму, збройної агресії Російської Федерації як держави-терориста проти України, символіки воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну», «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Як йдеться у розпорядженні, департаменту житлово-комунального господарства доручили забезпечити виготовлення та розміщення відповідних інформаційних стендів, вказівників із новою назвою вулиці.

Читати ще: «Єдиний, найкращий у світі син»: додому на щиті повертається лучанин Микола Мялковський

Лучанин Микола Мялковський у перший день війни написав заяву на звільнення з роботи в Люблінській міській раді і приїхав додому захищати Україну. 28-річний молодший сержант загинув 4 грудня 2023 року, захищаючи Батьківщину. Попрощалися з Героєм у Луцьку 8 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Філолог Показати IP 30 Березня 2024 08:05
Чому ви ставите ім'я після прізвища? Це ж совдепівщина. Має бути вулиця ім. МИколи Мялковського. У попередньої влади вистачило розуму написати - Б. Хмельницького, Лесі Українки. Ще б хто з чиновників розшифрував оце Б.
Та так Показати IP 30 Березня 2024 17:28
'' Б. Хмельницького '' розшифровувати не треба. Українці знають, хто це. ''Леся Українка'' -- псевдонім. Тому повинна писатися повна назва. ''Миколи Мялковського'' - написання в українських традиціях, згоден. Навіть не чув, та й не звучить: ''Вулиця Лисенка Миколи, провулок Куліша Пантелеймона , Шевченка Тараса.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus