USD 39.50 39.76
  • USD 39.50 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Україна отримала перші тест-системи для діагностування коронавірусу

11 Лютого 2020 09:44
Центр здоров’я МОЗ України отримав перші тест-системи для діагностування корона вірусу. Однак, ними може скористатися не кожен, оскільки таких діагностичних тестів лише 30 на всю країну.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 11 лютого, розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

«Тест-системи знаходяться у лабораторії МОЗ України. Результат буде через 5-7 годин робочого часу з моменту отримання зразка. Діагностику будуть здійснювати у виключних випадках і виключно у вірусологічних лабораторіях. Отримані тест-системи та реагенти розраховані на 30 досліджень. Діагностиці підлягають лише підозрілі випадки. Підготовку пацієнта до діагностики має забезпечити лікар. Також луцькі заклади охорони здоров’я отримали рекомендації щодо забору зразків та відправлення їх до лабораторій», - розповів головний лікар Луцька.

Також він зазначив, що оскільки таких тестів надійшло всього 30 на Україну, то перевіряти будуть лише тих людей, хто має клінічні показники до коронавірусної інфекції.

«Цього вистачить на першу пору, а далі надійдуть нові тести», - пояснив Володимир Лотвін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus