USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Укрпошта» випустила фінальний набір марок із гербами міст і сіл України

23 Січня 2024 22:14
«Укрпошта» випустила останній набір марок із зображеннями гербів 21 населеного пункту України. Він є частиною серії «Герби міст, селищ та сіл України», яка виходила протягом 2017-2022 років і була зупинена через початок повномасштабної війни.

До набору увійшли герби 12 міст, п’яти селищ і чотирьох сіл різних регіонів: міст Бахмут, Ялта, Єнакієве, Кременчук, Ніжин, Чоп, Тетіїв, Болград, Золотоноша, Бурштин, Комарно, Богодухів; смт Клесів, Коропець, Старий Мерчик, Локачі, Шацьк; сіл Фонтанка, Маринин, Парутине, Кривче. Про це пише УП. Життя.

Герби населених пунктів розміщені у щитах заокругленої форми, що вписані в декоративні картуші, увінчані геральдичною короною.

«Міста і селища міського типу мають срібну міську корону у вигляді мурованої вежі з трьома мерлонами. Села, які колись мали міські права, але втратили цей статус – червону міську корону, а герби сіл, які ніколи не мали міських прав, – золотий вінець із п’яти пшеничних колосків», – пояснили в «Укрпошті».

Читати ще: «Укрпошта» відкрила голосування за найкращу марку 2023 року

Художник марок – Юрій Рябчинський. Їх випустять тиражем 37,5 тисячі примірників.

Крім цього, «Укрпошта» ввела в дію два нові штемпелі. Один має перевідну дату «Слава Україні! 01001» та працюватиме на головпоштамті на правому березі Дніпра. Інший – «Героям Слава! 02002» – буде доступним на лівому березі.

Нагадаємо, «Укрпошта» ввела в обіг нову благодійну поштову марку «Подарунки Святого Миколая». Її тираж становить 600 тисяч примірників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus