USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Як війна, то можна робити бардак?» За якими схемами працює сервісний центр у Луцьку

16 Квітня 2024 13:22
У сервісному центрі в Луцьку доходить до бійок. Очільники змінюються, а схеми залишаються, тому так звані ходунки в сервісному центрі завжди тут. Вони у спортивних костюмах, бо інколи однією ходьбою кабінетами не обійтися – треба поборотися за талони з відвідувачами.

Ніхто не може дати цьому ради. Ці люди, як вважає начальник регіонального сервісного центру, їдуть сюди, щоб просто привітатися з адміністраторами, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Є знайомі, є товариші, є колеги, тобто є дуже багато знайомих осіб. Підійти поспілкуватися – це вже злочин?» – звертає увагу начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області Олександр Семчишин.

Чоловіки, які приїжджають «вітатися», роблять це дуже по-панібратськи: заходять у будь-які двері, заводять розмови з реєстраторами, навіть коли ті зайняті роботою й оформлюють документи комусь із черги. Деякі просто висять над душею цілими днями.

Один із чоловіків, наприклад, іде прямісінько в службове приміщення, куди вхід стороннім заборонено. Інший іде від адміністраторів і говорить із кимось телефоном. Потім бере у відвідувачів документи й крокує з ними до адміністраторів. Через деякий час іде на вихід і подає знак працівниці на рецепції, мовляв, хутчіше. Згодом виходить на вулицю, за ним – відвідувачі.

На запитання, чи мають право сторонні особи, які не є працівниками сервісного центру, заходити в службові приміщення, начальник Олександр Семчишин відповідає: «Ні, не мають… Наші працівники приймають у суб’єктів звернення документи особисто або на підставі доручень, довіреностей і так далі. Іншого випадку немає».

Читати ще: «Спортсмени талонних перегонів»: за що б’ються у сервісному центрі в Луцьку

Найпростіше зробити винними людей. Мовляв, навіщо шукають знайомства, самі сіють корупцію і пожинають плоди. Однак потерпають від цього ті, хто прийшов без блату.

«Талончик був на 15:30. Прийняли за годину, тобто я годину очікував. Виходить, що я не почув і запізнився на хвилину, то мене заставили писати папірець, що я запізнився на хвилину, бо вони скасували талончик. Те, що я годину очікував, – це нормально для них? Для чого цей онлайн-запис? Там 14 столів, а працюють завжди тільки три-чотири. Інші каву п’ють, квіточки малюють і ще й хамлять. Ти приходиш до них, платиш гроші, вони ще й хамлять. Що це таке? Це державна установа чи якась приватна фірма?» – обурюється відвідувач сервісного центру Олександр.

Затримки прийому ідуть на рекорд – понад три години. І це без повітряної тривоги.

«Талончик у нас на 13:58. Нам сказали на ресепшені, що на три години запізнюється черга. Сюди прийшов і все: ти забув, що в тебе є справи, бо тобі треба чекати, бо тут збій, бо тут не можуть навести порядку. У людей же немає справ. От у жіночки дитинка в садочку. Я очікувала, що, можливо, на пів години буде затримана черга, бо всяке може бути. Десь не вистачає працівників, десь накладка. Але ж не на три години, люди добрі. І напевно в три години ми не вкладемся. Вже думають: як війна, то можна робити бардак?» – розповідає Тетяна.
«Уявляєте: я поїхав, забрав сестру з роботи, тому що мені треба на 14:21. І чекаю. Думаю: якщо повезе, то, можливо, до 20:00 отримаю свій техпаспорт і номерні знаки. Але я не впевнений. Можливо, мені скажуть: «Вибачте, прийдіть завтра». Так буває часто. Я кажу, як є. Такий сервіс. Якщо порівняти з Києвом, то я в Київ приїхав і за годину поставив автомобіль без будь-яких додаткових доплат. Тут без будь-яких доплат я сиджу і чекаю пів дня», – нарікає Данило.

На жаль, із кабінету начальника сервісного центру всього бедламу не видно. Олександр Семчишин вірить, що в очолюваній ним установі корупції немає.

«Про корупцію в сервісних центрах… Я завжди говорю громадянам: не звертайтеся до третіх осіб. На даний момент я вважаю, що корупції немає», – наголошує він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Попкорн Показати IP 16 Квітня 2024 13:40
заголовок гучний, а де про схеми?
Анонім Показати IP 16 Квітня 2024 13:54
Аценітє красату іґри. Як система приборкує бунтівні елементи. Не хочете користуватись послугами наших рішальників, на наступний день ось вам наші порішальники
Лучанка Показати IP 16 Квітня 2024 15:39
А чому зйомка велась приховано? Про все знають, значить самі беруть участь у схемах
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2024 16:25
Цей (начальник) живе в паралельному світі як і всі чиновники в Україні!!!
Анонім до Лучанин Показати IP 16 Квітня 2024 18:51
Цей начальник живе в світі корупції.
Станіславський Показати IP 16 Квітня 2024 17:32
Зміст, тональність, міміка, монолог того начальника один в один співпадає з манерою оправдання львіського судді-колядника !
777 Показати IP 16 Квітня 2024 17:56
Це заказуха і всі знають хто іі робить
Че Показати IP 16 Квітня 2024 19:10
Замість того, щоб чесно працювати, працівники сервісного центру засіли писати тут коменти. Думаєте вас не видно?
Павло Показати IP 17 Квітня 2024 11:40
той семчишин сидить i бреше не краснiючи. як тi харi за...ли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus