USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Задіяли сотні одиниць важкої техніки: як на Волині будують нові оборонні рубежі

29 Березня 2024 18:46
На Волині активно зводять нові оборонні рубежі. Кордон із Білоруссю посилюють залізобетонними конструкціями, кошти на які виділив уряд. Будівельники працюють без вихідних, щоб вчасно звести передбачені Міноборони споруди.

Систему укріплень будують за кілька кілометрів від білоруського кордону, йдеться в сюжеті телеканалу «Ми – Україна».

Машиніст Ігор Мельничук працює без вихідних. Він каже, що дуже важливо швидко звести залізобетонну лінію оборони.

«Ми змонтували оборонні споруди. Тепер основна робота – засипка їх піском і монтаж інших конструкцій для кращого захисту», – говорить машиніст Ігор Мельничук.

Читати ще: Волинські прикордонники поділилися з колегами досвідом укріплення держрубежу

Поряд встановили вогневий пункт. Конструкція теж виготовлена з надміцних матеріалів, зокрема має броньовані двері та приміщення для зберігання боєприпасів.

Будівельники нині облаштовують захист вогневого пункту. Усередині – спеціальна звукоізоляційна сітка, ззовні – захист від акумулятивних снарядів.

Усі конструкції будуть між собою пов’язані. Передбачать також шляхи відходу з вогневими позиціями, розповідає представник будівельної компанії Андрій Костик.
Роботи над оборонними спорудами набирають обертів. Вода потрохи відступає, тому будівельники збільшують кількість спецтранспорту. Зараз на Волині працює понад сотня одиниць важкої техніки. Будівельники обіцяють, що зведуть укріплення своєчасно. Затримок із постачанням матеріалів немає.

Читати ще: Удобрюють городи і відкопують картоплю: як нині живуть волинські села на прикордонні

«Заводи, які отримали замовлення, налагодили логістику. Залізобетонні конструкції надходять для будівництва оборонних рубежів. Сподіваємося, що роботи будуть 100% проведені», – говорить заступник директора департаменту інфраструктури Волинської ОВА Сергій Мишленик.

Новій лінії укріплень радіють місцеві жителі. Вони кажуть: зростає впевненість, що на Волинь ворог із території Білорусі не пройде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 29 Березня 2024 22:12
А ми будуємо на Донеччині із гамна і палок
читач Показати IP 29 Березня 2024 22:52
А де "яйценюкова стіна" поділась???Скільки грошей було вкрадено?Чому ніхто не сидить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus