USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

6 червня: події, факти, дні народження

6 Червня 2012 09:24
День народження 6 червня відзначають депутат Луцької міської ради Андрій Козюра (на фото), заслужений артист України Еділ Ольшевський, завідувач лінійної залізничної амбулаторії міста Луцька Людмила Рак.
«ВН» вітають їх зі святом і бажають здоров’я, злагоди й удачі.
Хроніка «ВН»:
Цього дня торік «ВН» розповідали про фестиваль-карнавал дитячих візочків «Невгамовні малюки».
А 6 червня 2010-го у Києві відбувся марш журналістів за свободу слова.
6 червня 2009 року в Луцьку обговорювали «ціну миру» у конфлікті навколо торгово-пішохідного ряду біля ТЦ «Ювант».
А цього дня у 2008-му в обласному центрі Волині говорили про можливість облаштування технопарку в Ковелі.
Народилися:
Цього дня народилися іспанський художник, найбільший представник іспанського бароко Дієго Веласкес, французький драматург, «батько французької трагедії» П'єр Корнель, видатний російський поет і прозаїк Олександр Пушкін, німецький бізнесмен, засновник всесвітньо відомої хімічної фірми Bayer AG Фрідріх Байєр, польська письменниця Еліза Ожешко, український історик, педагог, громадсько-політичний діяч Олександр Барвінський, німецький фізик, який 1909 року розділив з італійцем Гульєльмо Марконі Нобелівську премію за винахід бездротового телеграфу, Фердинанд Браун, німецький письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури 1929 року Томас Манн («Будденброки»), радянський партійний і державний діяч, нарком Вищої ради народного господарства СРСР у 1926-1930 роках Валеріан Куйбишев, український червоний командир, комдив часів громадянської війни в Україні Микола Щорс, вірменський композитор, автор знаменитих балетів «Спартак» і «Гаяне» Арам Хачатурян, радянська російська театральна й кіноактриса Тетяна Пельтцер («12 стільців», «Формула кохання»), український і російський журналіст, громадський діяч, голова Об`єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії українців Росії Олександр Руденко-Десняк, російський музикант, продюсер, наставник групи «На-на» Барі Алібасов, український економіст і політик, міністр економіки України у 2007-2010 роках Богдан Данилишин, російський музикант, колишній учасник групи «На-на» Володимир Льовкін.

Сталося:
1944 - початок операції «Оверлорд» (висадка військ союзників під командою Ейзенхауера в Нормандії). Відкриття «другого фронту» на Заході.
Також цей день відомий під назвою «День Д», операція, якою був відкритий Другий фронт, розпочалася з наймасштабнішої на той час у світовій історії висадки повітряного десанту із залученням 12 000 літаків, який передував морській десантній операції. Майже 160 000 солдат союзників одночасно перетнули Ла-Манш та вторглися до Франції.
Протягом 3-х тижнів після захоплення плацдарму проводилася концентрація певної кількості військ, відтак операція «Кобра» розпочалась з нанесення з цих плацдармів міцних ударів по всьому фронту з метою прориву в глибину оборони військ Вермахту. Битва за Нормандію тривала протягом двох місяців, доки 24 серпня головні сили противника не були оточені у Фалезькому котлі, а 25 числа був звільнений Париж.
1950американська акторка Елізабет Тейлор уперше вже вийшла заміж. Її обранцем став Ніккі Хілтон.
На знімальному майданчику фільму «Клеопатра» у неї спалахнув бурхливий роман з актором, що грав Марка Антонія, — Річардом Бартоном. У 1964 вони одружилися, розлучилися через десять років, через рік знову зв'язали себе узами шлюбу і знову розлучилися через рік. За цей час вони зіграли удвох в одинадцяти картинах. Одного разу на Валентинів день Бартон подарував своїй дружині найдорожчу перлину в світі — Перегрину.
Під час шлюбу з Бартоном актриса почала набирати вагу. Надбанням громадськості стали її проблеми з наркотиками і алкоголем. Фільми за участю Тейлор все рідше окупалися, і вона була змушена у віці сорока п'яти років фактично завершити кінокар'єру, звернувшись до театру. Проблеми зі здоров'ям продовжували переслідувати Тейлор і в наступні роки.
1982акторка Софія Лорен залишила Італію по тому, як провела 17 днів у в'язниці через несплату податків.
Софі Лорен живе зараз між Сполученими Штатами, де ростуть її сини і де має ранчо «1000 дубів» під Лос-Анджелесом, та Женевою, де має вишуканий будинок, що наповнений антикваріатом, перськими килимами і порцеляною. Тут, серед своїх близьких, вона почувається найкраще, бо, з її слів, є жінкою дуже тендітною і понад усе потребує тепла та опіки. Вона говорить: «Я найбільше ціную щирість. Бо якщо люди нещирі між собою, то між ними нічого не виросте, ніщо не розквітне».
Зірка світового кіно, хоч вже для кількох поколінь є уособленням жіночності, — надзвичайно несмілива. Коли їй потрібно подати свій голос у товаристві, то боїться сказати щось недоречне і, нарешті, замість трьох слів скаже лише одне. Софі дуже неохоче дає інтерв'ю. Найбільше вона розмовляла з журналістами на початку 1990-х років, коли отримала свого другого «Оскара» за життєвий внесок у мистецтво кіно і, щиро задоволена цим, не могла втриматися від розмов. Але загалом вона виходить з тіні лише тоді, коли повинна рекламувати якийсь новий фільм.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юрист Показати IP 6 Червня 2012 11:15
Вітаємо з Днем народження, Андрій Григорович!
**** Показати IP 28 Серпня 2012 15:11
і у мене ДН 6.06 )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus