USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Атовець з Волині малює власний родовід

17 Квітня 2016 19:45
Учасник АТО, лучанин Андрій Соломін, презентував проект «Дерево життя – дерево роду». Серію портретів членів родини Андрія Соломіна можна побачити на виставці «Я захищав свій світ» у місті Радомишль Житомирської області. Виставку відкрили у суботу, 16 квітня, у Замку-музеї Радомисль, - повідомляє Громадське. Волинь.

Проект започаткували у рамках арт-терапії для бійців АТО, яку проводить громадська організація «П’ятерня».

Зі слів автора картин, ідея намалювати родовід виникла спонтанно. Портрети Андрій малював із фотографій, що збереглися, а також відповідно до біографій своїх родичів: «Олексій Кирилюк (прадід Андрія – авт.) загинув під Одесою в 41-му. Я намагався відтворити саме бій в 41-му. Останній його погляд, останній подих».

Як вже повідомляло Інформаційне агентство Волинські новини, повернувшись із АТО боєць почав писати картини.

Художник зазначає, що особливого стилю не дотримується, малює так, як відчуває. Дослідження родоводу допомогло Андрію дізнатися, хто були його родичі, і ким є він. «Я дізнався, хто ці люди. Дуже багато з них воювали, дуже багато не повернулися з війни. Я навіть знаю мрії декого з них. Знаю, що вони були цілеспрямованими і намагалися втілити свої мрії в життя. Я також думаю, що все моє заплановане все ж таки збудеться, і працюю над цим», – каже Андрій Соломін.
Наразі проект налічує 17 портретів. Автор планує продовжити роботу, бо через поспіх ще не встиг намалювати всіх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus