USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бюджет, житло і медзаклади: голова Волиньради Ігор Палиця прозвітував за 2018 рік роботи

16 Травня 2019 14:04
Голова Волиньради Ігор Палиця відзвітував за минулий, 2018 рік роботи та висловив сподівання, що з приходом до влади нового президента і парламенту припиниться всеохоплююча корупція і тиск на бізнес.

Про це йшлося під час чергової 23-ї сесії Волиньради.

Як зазначив Ігор Палиця, за останній рік роботи рада прийняла 45 регіональних програм та виділила 112 мільйонів гривень на їх реалізацію.

З його слів, рада працювала чітко і злагоджено. Як депутатська більшість, так і меншість, яка конструктивно могла ставити питання, в результаті чого депутатський корпус знаходив консенсус і депутати прислухались одне до одного.

Як зазначив Ігор Палиця, протягом 2018 року депутати зберегли обличчя ради, аби не соромно було дивитись людям в очі і відкрито казати, що в раді немає корупції.

Разом з тим, голова Волиньради заявив, що був збентежений рішенням голови ОДА Олександра Савченка заблокувати прийнятий депутатами бюджет.

«Вважаю, це було не по-людськи щодо волинян, які обирали депутатів Волиньради», – зазначив він та додав, що депутати мають робити все, аби покращити умови життя своїх земляків.

«Нас обрали волиняни, нам перед волинянами і відповідати», – зазначив він. Що стосується надходжень до обласного бюджету, то, зі слів Ігоря Палиці, додаткові кошти планують отримати від оренди комунального майна. Чимало приміщень орендують держоргани за 1 грн, проте юристи Волиньради вивчають механізм підвищення тарифів.
Що стосується діяльності КП «Волиньприродресурс», Ігор Палиця висловив сподівання, що новообраний президент не буде заглядати в кишені підприємцям та не видаватиме розпоряджень «наїжджати» на бізнес на місцях, як це робив нині чинний президент.

«Хотів би, щоб його (президента, – ВН) цікавило, аби запрацював «Волиньприродресурс» і Конституція України, де пише, що надра належать народу», – зазначив Ігор Палиця та додав, що 2 роки тому підприємству надали ліцензії на видобуток бурштину і міді, але за цей час підприємство отримало лише кримінальні справи, які блокують його роботу. Натомість в сусідніх областях спокійно працюють приватні фірми, набиваючи власні кишені.

Ігор Палиця зазначив, що завдяки «творчому підходу» до роботи із забудовником вдається залучати житло для квартирної черги, яка вперше за багато років почала рухатись.

Зокрема, понад 50 квартир отримає область в будинках, які зводитимуть на вулицях Залізній і Січовій. «Більше 10% забудовники віддають області», – пояснив Ігор Палиця і додав, що завдяки цьому квартири отримують лікарі, вчителі, бійці АТО і соціально незахищені верстви громадян.

Ігор Палиця висловив подяку депутатам за плідну роботу, а також за те, що погодились виділити кошти не кожен окремо на свій округ, а на великі та важливі в масштабі області проекти. Зокрема, це і зведення найсучаснішого в Україні перинатального центру, ремонт інфекційної лікарні та інші важливі проекти.

Голова Волиньради висловив сподівання, що з приходом до влади нового президента, а згодом і парламенту, припиниться тиск на бізнес, доведеться до кінця децентралізація, аби області самостійно могли вирішували, як їм жити.
Також важливим є припинення тиску численних контролюючих органів на бізнес. Це дозволить підприємцям платити достойні зарплати, аби люди не виїжджали на заробітки.

Наостанок Ігор Палиця закликав вести політичні баталії коректно, а також припинити корупцію на виборах в ОТГ, коли виборців банально купують, а на працівників бюджетних установ чинять тиск.

Депутати зустріли звіт голови Волиньради оплесками та проголосували за прийняття його до відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 16 Травня 2019 15:51
ГОРДІСТЬ ЗА ІГОРЯ ПЕТРОВИЧА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus