USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Чому протягом останніх днів втрати ворога зростають не так швидко

14 Березня 2022 14:00
Уже другий день поспіль кількість втрат окупантів, відповідно до офіційної статистики, становить близько 12 тисяч.

Де загиблі вороги, пояснює Міноборони, пише ТСН.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила: «Не хвилюйтеся, ворога люто знищують. Так само люто, як він руйнує наші міста і села. Але підрахунок втрат особового складу ворога – аж ніяк не першочергова справа на місці подій.

Крім того, щодня ситуація динамічно змінюється, станом на зараз противника зупинено і немає такого інтенсивного активного протистояння, як було ще кілька днів тому.

Зниження інтенсивності наступального потенціалу противника свідчить про справді великі втрати і потребу в доукомплектуванні особового складу.

Треба розуміти, що підрахунок втрат ворога під час активної фази війни дуже ускладнено. Встановити точну цифру ворожих втрат дуже непросто. Є кілька методик підрахунку, які використовують».

Читати ще: «Гинуть сотнями»: в ході боїв на території України армія противника втратила понад 30% складу, – Арестович

Від початку війни, коли бойових зіткнень було небагато, існувала можливість точно підрахувати кількість втрат противника. Зараз через характер бойових дій держслужбовці на місцях, і тим більше українські військові, не мають змоги дати повну картину того, що відбувається.

Навіть якби ця можливість була, у всіх є більш пріоритетні завдання.

Якщо раніше у Міноборони була можливість давати точні дані, то зараз все змістилося в бік статистичного аналізу. Що це означає? Ніхто не знає точну кількість загиблих, але, поєднуючи кілька джерел інформації, можна отримати приблизні та усереднені дані.

Деякі джерела стають доступними не відразу. Інколи минає кілька днів. Тож, судячи зі слів заступниці міністра оборони, статистику наразі уточнюють і її буде оновлено найближчим часом.

Читати ще: В Україні армія РФ втратила більше солдатів, ніж у двох чеченських війнах, – Зеленський

Як ми повідомляли, станом на 14 березня результати 19-го дня повномасштабного російського вторгнення наступні:

особовий склад – понад 12 000 осіб,

389 танків (+15 за добу),

1249 бойових броньованих машин (+23 за добу),

150 артилерійських систем (+10 за добу),

64 реактивні системи залпового вогню (+2 за добу),

34 засоби протиповітряної оборони,

77 літаків (+5 за добу),

90 гелікоптерів (+4 за добу),

617 автомобілів (+17 за добу),

3 кораблі,

60 цистерн із паливно-мастильними матеріалами,

8 безпілотних літальних апаратів (+1 за добу).

Генштаб також повідомляв, що станом на 14 березня морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС рф виконувати накази командування. Тим часом спецпризначенці армії Білорусі воювати проти України бажання не мають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus