USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92

«Шкільна мафія» на Волині, або чому школярі - без гарячих обідів

12 Лютого 2015 09:02
Через байдужість Володимир-Волинського районного відділу освіти та директора школи учні Лудинської ЗОШ протягом кількох тижнів не отримували гарячого харчування.

З відповідним запитом з вимогою провести службове розслідування факту відсутності гарячого харчування у Лудинській ЗОШ до Володимир-Волинської РДА намагався звернутися депутат райради Микола Супрунович. Втім, його запит більшість депутатів не підтримала.

Напередодні сесії, до Миколи Супруновича зателефонував один із батьків учнів Лудинської школи і повідомив, що протягом двох місяців у школі не працює електроплитка, і не організоване гаряче харчування. Депутат став розбиратися в ситуації, і від начальника Володимир-Волинського районного відділу освіти та за сумісництвом депутата райради Алли Мельник отримав пояснення, що казначейство не пропускає платіж. Вже в казначействі Микола Супрунович виявив, що гроші за ремонт плити були перераховані ще до нового року.

«По-перше, це грубе порушення, тому що невиконані роботи вже оплачені. Друге, мене дивує байдужість керівника школи і відділу освіти, вони не знаю, що майже два місяці перераховані кошти, а плита не відремонтована. Тому я прошу провести службове розслідування і наказати винних. Так не можна відноситися до дітей», - зазначив Микола Супрунович.

Начальник районного відділу освіти Алла Мельник підтвердила, що кошти за ремонт плити були перераховані ще 29 грудня 2014 року, але людина, яка виконує ремонтні роботи, не мала відповідної запчастини, яку потрібно було замовити в Луцьку. Вже позавчора запчастину отримали, плиту відремонтували, і сьогодні в школі діти отримують гаряче харчування.

Така відповідь депутата Супруновича не задовольнила, оскільки в електроплиті є шість нагрівальних елементів і, на його думку, не слід було чекати, щоб перегоріли усі, й тоді починати ремонт. Через таке відношення відділу освіти до своєї роботи Микола Супрунович назвав його «бездєльніками».

Директор Лудинської школи і теж депутат районної ради Людмила Гладчук запевнила, що як керівник закладу освіти зробила все для того, щоб швидко відремонтувати електроплиту.

Перший заступник голови Володимир-Волинської РДА Володимир Собіпан заявив: якщо депутати підтримають запит Миколи Супруновича, він розбереться в ситуації.

Запит Миколи Супруновича під час голосування більшість депутатів не підтримали. Тоді заступник голови районної ради Павло Карпюк запропонував проголосувати повторно.

«Це вперше, коли ми не підтримуємо депутатський запит. Зазвичай ми їх завжди підтримуємо для того, щоб згодом отримати чітку і достовірну інформацію з того чи іншого питання. Давати запити – це робота депутата, якщо ми не будемо підтримувати запити один одного, то не зможемо нормально працювати», - наголосив Павло Карпюк.

Депутати вирішили провести поіменне голосування і воно вималювало цікаву картину – усі освітяни, які є депутатами районної ради або не підтримали запит Миколи Супруновича, або ж утрималися при його голосуванні.

Так, не підтримали запит: Сергій Будцев – екс-заступник начальника відділу освіти, Петро Петрук – директор Оваднівської ЗОШ.

Утрималися: Людмила Гладчук – директор Лудинської ЗОШ, Надія Кревська – директор Льотничівської ЗОШ, Алла Мельник – начальник районного відділу освіти, Василь Ролюк – директор Оваднівського ліцею, Євгенія Саганюк – директор Жовтневської ЗОШ, Ольга Шимонюк – директор Хобултівської ЗОШ.

Утримався і голова районної ради Андрій Оніщук чим висловив солідарність своїй однопартійці Аллі Мельник, оскільки не виключено, що за наслідками службового розслідування їй би загрожувало звільнення з посади.

Не підтримали колегу Миколу Супруновича і депутати Анатолій Верко, Петро Захаревич, Руслан Кротач, Тарас Навроцький, Микола Процюк та Володимир Шейчук.

В підсумку, запит Миколи Супруновича таки не підтримали. А таке синхронне бажання освітян прикривати прорахунки один одного наштовхує на думку, що серед депутатського корпусу Володимир-Волинської райради сформувалася група під умовною назвою «шкільна мафія».

І, судячи з голосування, цій групі байдуже, як і чим харчується молоде покоління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
лучани Показати IP 12 Лютого 2015 09:31
Шкільна мафія також процвітає у Луцьку. Директор школи 4 отримав безкоштовно діляну та веде будівництво, а тим часом на у школі збирають на ремонт туалетів.
Луцьк до лучани Показати IP 12 Лютого 2015 09:42
Бо Мишковці зараз при владі. А скільки ділянок, будинків та іншого майна набралась Загрева. Це називається поки при владі хапай що можеш. Ці ще набагато гірші ніж були попередні
З княжого Показати IP 12 Лютого 2015 10:09
У мене донька немає роботи, через тих пенсіонерів. Наприклад, директор школи в Устилузі пенсіонер і він досі попри те що возив люде на Антимайдан керує шкільним колективом. Доки це триватиме? Пане Гунчик наведіть лад в освіті!
Анонім до З княжого Показати IP 12 Лютого 2015 10:16
Мишковець спеціально підібрав колектив під себе, щоб мовчали про махінації та терпіли його хамство. Мафіозна структура.
неяник Показати IP 12 Лютого 2015 10:39
та загрева з часів гороха.ну чому ж знов їх туди пропускають?
11111 до неяник Показати IP 12 Лютого 2015 11:02
бо знає кому і скільки дати)))))))))))
Меррі Показати IP 12 Лютого 2015 11:09
А от даремно не скористалися нагодою активісти, поки тривало голосування і переголосування - якраз все шобло на чолі з гнидою Оніщуком зібралося в одному місті. Напустити туди б газу якогось, щоб та гниль виздихала на місці. Дожилися мля, щоб плиту в школі відремонтувати треба щоб втрутився депутат!!!!!!!! А основне бидлоття сидить і голосуєєєєєє, з важним відом, аякже, вони ж діло роблять, працюють, рєшають підтримувати запит чи ні, а зарплата йде. Сволота гнила. Де люстраційники володимирські?Їх взагалі може хоч хтось виперти з теплого місця? Чи вусатий голова в піджаку старшого брата всесильний?
Володимирчанин до Меррі Показати IP 13 Лютого 2015 16:21
Головний люстратор Грек крав пиріжки в школярів ще в совєцькі часи як він може розібратися? Злодій злодію ока не виколе!!!!
лучанка Показати IP 12 Лютого 2015 11:42
А директор луцької школи N3 нічим не кращий,ми з чоловіком не знаємо,де вже брати гроші на ті щотижневі побори.прокуратура,Агов?!
Орест Показати IP 12 Лютого 2015 11:43
Хай би ті сволочі посиділи самі хоча б з місяць без гарячої їжі, вже б верещали дуже голосно і на всіх!!!!!!
Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 11:54
Сами платите! сами плачите ! Не понимаю вас
Світлана Показати IP 12 Лютого 2015 12:02
Посідали жирні кобили і вдають з себе розумних вчителів. Запас жиру на 3 роки нащо їм їсти
Лєна Показати IP 12 Лютого 2015 12:05
Коли Мельник була директорм школи в Зимному то діти і батьки скидалися і не лише на букети вчителям, вона збирала гроші і на бенкети... а в школі і досі немає директора є лише виконував його обов'язків. Який бардак і за Кротача соромно, що разом з нею цей бардак підтримує. А я ж за нього голосувала...
Руслан Папін Показати IP 12 Лютого 2015 13:12
Руслана Кротача посадили на короткий повідок голова Зимнівської сільської ради бютівець Католик, депутат райради бютівка Алла Мельник та головний ляльковод БЮТу голова райради Андрій Оніщук. Вся справа в тому, що Кротач обробляє 1000 гектарів землі в Зимному без належного оформлення документів. А ці особи прикривають на це очі. Голові сільради не потрібні кошти у бюджеті, йому як Мельник та Оніщуку потрібен покірний депутат. От і мають Кротача. А він тоже красень замість того, щоб чесно платити податки носить хабарі малому засранцю Католику. Одним словом - кругова бютівська порука.
Анонім до Руслан Папін Показати IP 12 Лютого 2015 15:05
Андрій Оніщук уникає служби в армії. Від повістки втік до Вітра - голови обласної ради. мені соромно шо за Батьківщину голосував
анонiм2 до Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 16:12
Паша ти i за свободу не голосував.
Ольга до анонiм2 Показати IP 17 Лютого 2015 18:12
Оніщуку повістки не було....лише Карпюку...тому оперуйте достовірною інформацією...
де ж правда до Анонім Показати IP 21 Лютого 2015 10:15
А в Оніщука яка болячка, що у нього не так? бо його активна діяльність проявляється лише на мітингах і чергових Майданах і своєю присутністю тільки паплужить святі ідеї
имер Показати IP 12 Лютого 2015 14:10
Люди не тільки у вас такий бардак у старовижівському районі не краще щоб отримати роботу треба частіше підходити до начальниці по освіті і частіше з нею домовлятися всі розумієте як а в мене немає фінансів домовлятись і тому моя донька сидить без роботи а до нас в село прислала людинку яка ще і диплома не має
Анонім до имер Показати IP 12 Лютого 2015 21:11
то виходить що "бандити" не винні..
жителi району Показати IP 12 Лютого 2015 14:18
Шановнi журналiсти ВН вам iнформацiю однобоко подаэ Карпюк, який усiлякими методами намагаэться уникнути служби у вiйську, таким вiрити не можна. Супроновича не пiдтримали, бо проблеми не було.
алт до жителi району Показати IP 12 Лютого 2015 15:15
У цій школі проблеми були, є і будуть.....
З Рожища до жителi району Показати IP 12 Лютого 2015 15:18
А я прочитавши статтю поняв, шо і директор школи і начальник овіти сказали шо в грудні заплатили за ремонт і тільки в лютому плиту поладити. Ото работнічки...вами всіма може гордитися президент...
остап Показати IP 12 Лютого 2015 16:13
Утром деньги вечером стулья
долар Показати IP 12 Лютого 2015 16:14
Платити потрiбно чим скорiше, бо я росту даже швидко.
освітянин Показати IP 12 Лютого 2015 19:06
Запит не підтримали, але розпочато службове розслідування по Мельник, як пообіцяв перш. заступник. Думаю треба збирати речі Аллі Романівни, Оніщук недопоможе.
Аналітик Показати IP 13 Лютого 2015 09:38
БЮТівка Мельник не перейшла, як більшість чиновників у недавні часи, до ригіоналів лише тому, що місце в неї в районній раді по партійному списку було... село Зимне її ж не підтримало (чим не показник народної довіри). А всі ригівські збори активно відвідувала! І з першими особами ригіоналів лобизалася! І БЮТ для неї далеко не перша партія. Ось і тепер змінила "шапку"! З директорами "протягнули" на пост Оніщука (за це отримала нагороду - посаду!). Через директорів же його і підтримали, коли було висловлено недовіру. Це зручні для Оніщука депутати! Директор школи-депутат - це маріонетка... Душу кому завгодно продасть, щоб при посаді залишитися! Думати потрібно, кого в депутати обирати!
Таксобічоловік Показати IP 13 Лютого 2015 18:16
Як мали нагоду змінити владу, багато хто боявся сраку підняти і вийти на площі. Так вона, та влада, сама собі помінялася - шило на мило. Було добре, а стало ще краще. Гнати їх всіх потрібно, всіх, хто роками був в "системі", всіх, хто від корита не відходив! Хіба вони готові щось міняти? Вони крали і красти будуть! А тепер ще й дітей об'їдати! І проблема це не тіко директора школи, а всіх, хто замовчував. Де тиї батьки були на другий день, як діти лишилися без обіду? А гроши хто з кім поділив?
передовий досвід Показати IP 13 Лютого 2015 20:20
Складається враження, що освіта Волині прискореним темпом освоює передовий корупційний досвід екскерівників Луцького ВПУ-9 (Батов, Некрасова, Панькевич, ..... і ще з десяток) та їх управлінських ляльководів (на передових ролях тандем Попович - Грушка, ....).
йомайо Показати IP 14 Лютого 2015 22:21
а хіба вже тим директорам в школі роботи немає, що вони по радах "вопроси рєшають"?
мама до йомайо Показати IP 19 Лютого 2015 18:49
а їм у школах холодно сидіти! краще в город поїхати, в раду. Там в городі барів багато, вони там часті гості після кожної такої ради
Люстрація Показати IP 20 Лютого 2015 16:44
І де ж ця люстрація.....довго ще ці наглі морди будуть керувати?Хабарі понабирали і ще чекають ,як би то поживитися
голос до Люстрація Показати IP 21 Лютого 2015 09:11
А Майдан вірив в ту люстрацію! А що змінилося у нашій владі? навіть регіоналів не повиганяли, не говорячи про хабарників закоренілих.
медуза до голос Показати IP 9 Травня 2015 11:08
Самотужки ми з владою не справимся..Треба нових людей краще з заграниці..або украінців з заграничною практикою..щоб проводили зміни в цілій .*смердючій* системі..хоча важко вирвати *ЗІЛЛ*Я* яке плодилося десятьоліття..
Анонім Показати IP 25 Березня 2015 18:37
В школі села Лудин в каші діти найшли робака а через кілька днів в котлеті було стільки приправи що в дітей почали боліти животи в дитячому харчувані не повино бути приправ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus