USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кандидати в канцлери Німеччини не бачать Україну в ЄС та НАТО

27 Червня 2021 20:07
Кандидати у канцлери Німеччини Армін Лашет (Християнсько-демократичний союз) та Олаф Шольц вважають, що найближчим часом Україна не зможе стати членом Європейського Союзу та НАТО.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Deutsche Welle.

Так, політикам запропонували відреагувати на звернення президента України Володимира Зеленського до кандидатів у канцлери Німеччини. У ньому глава держави вкотре порушив питання щодо вступу України в ЄС та НАТО.

Натомість німецькі політики відповіли, що поки про це говорити зарано. «Таке можна легковажно пообіцяти. А втім, реальність має інший вигляд», – сказав Лашет.

Він також зазначив, що для такого масштабного кроку спершу необхідно синхронізувати законодавство України та країн Заходу. Крім цього, політик сказав, що постачання німецької зброї в Україну є неможливим.

Водночас Шольц вважає, що вступ України в НАТО наразі не обговорюється. А ось для приєднання Києва до Європейського Союзу, наголосив він, потрібно реформувати сам ЄС.

Також політики заявили, що підтримуватимуть припинення роботи газогону «Північний потік-2», якщо після завершення будівництва Росія почне його використовувати проти безпеки України.

Нагадаємо, вибори до Бундестагу відбудуться 26 вересня. Цього разу Ангела Меркель, яка була при владі впродовж 16 років, вирішила не переобиратися й поступитися канцлерським кріслом своєму наступнику.

Зближення України й НАТО

Українська влада неодноразово просила в НАТО надати їй ПДЧ. У 2008 році на саміті Альянсу в Бухаресті план мали отримати Україна та Грузія, але в підсумковій заяві зустрічі йшлося лише про наміри НАТО надати ПДЧ.

Попри це, зближення між Україною та Альянсом продовжується. У 2018 році НАТО офіційно визнав наміри України набути повноправного членства в Альянсі. У 2020 році Україна отримала статус партнера в межах Програми розширених можливостей НАТО.

Зрештою 14 червня за результатами саміту НАТО країни-члени Альянсу у своїй спільній декларації затвердили, що План дій щодо членства є «неодмінною частиною» процесу набуття Україною членства в Північноатлантичному альянсі. Але умови, за яких Київ отримає ПДЧ, визначатимуться на індивідуальній основі.

А що зі вступом до ЄС?

Офіційно Європейський Союз не виключає можливості набуття Україною повноправного членства, однак головним критерієм для цього є проведення Києвом реформ.

Так, 11 лютого Європейський парламент ухвалив доповідь, у якій оцінив стан реалізації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. У ній європарламентарі оцінили, наскільки успішно відбуваються реформи в Україні.

Зокрема, Київ закликали до перетворень у сфері верховенства права, ефективного врядування та боротьби з корупцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
гiднослав Показати IP 27 Червня 2021 21:02
Який жах...
Остап Бендер Показати IP 27 Червня 2021 23:42
Мальчик! А может тебе ещё ключи от квартиры, где деньги лежат?
777 Показати IP 28 Червня 2021 07:32
А кто ее вообще бачить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus