USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Хто відповідальний за погіршення екологічної ситуації на Волині

28 Грудня 2015 14:05
Попри те, що екологічна ситуація в області змінюється в гірший бік, Державна екологічна інспекція спрямувала менше 10 справ щодо порушення екологічної безпеки в правоохоронні органи.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 28 грудня.

Голова ОДА Володимир Гунчик запитав, скільки кримінальних проваджень відкрито стосовно порушників екологічної безпеки, скільки посадовців чи підприємців притягнули до кримінальної відповідальності.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук повідомив, що склали 186 протоколів, 157 керівників притягнули до відповідальності, загальна сума штрафів щодо порушень, виявлених у лісах – 14 396 гривень, збитків завдано на суму 3, 725 мільйона гривень. В правоохоронні органи, починаючи з листопада цього року, спрямували 8 справ, з них 1 – в органи прокуратури, 7 – до міліції та СБУ.

На це голова ОДА зауважив, що половина області перетворена на сміттєзвалище або піщані кар’єри, де незаконно видобувають пісок, частина лісів знищена, в тому числі, в заповідних зонах, тож стягнення у сумі 14 тисяч гривень виглядають смішно. Він наголосив, що жодна людина не приходила до нього зі скаргами на екологічну інспекцію, а це означає, що інспекція «тихенько собі живе, робить відмітки, протокольчики, а екологічна ситуація в області кардинально змінюється в гірший бік».

Він просив екологічну інспекцію та управління екології ОДА розробити заходи у рамках програми «Екологія-2020» щодо надр, повітря, лісів, ресурсів для розгляду в обласній раді. Під час підготовки програми хочуть організувати громадське обговорення з залученням активістів, адже програма є однією з найважливіших на період 2016-2020 років. Екологічну інспекцію закликають у рамках підготовки програми чітко назвати назви підприємств, які будуть під особливим контролем всіх органів влади. Розробники програми повинні щокварталу звітувати про стан її виконання перед громадою усіх рівнів. Одними з найбільш небезпечних явищ, які може мати економіка області у майбутньому, будуть екологічні проблеми, неефективне і протиправне використання надр та ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
волиняка Показати IP 28 Грудня 2015 14:23
Нах.я потрібний цей Ткачук,щоб за скоєну шкоду в сумі 3.725млн.грн.накласти штрафів аж на 14 396тис.грн.Та корупціонер він,який прикривав тих порушників!!! Гунчик,з посади геть його! Бо і ти в цьому винен,як голова.
Колишній Показати IP 28 Грудня 2015 14:31
Як завжди... То влада каже не чіпати підприємства, тепер - навпаки. А крайнім Ткачука роблять. Можливо варто було б розробити нормальний і чіткий алгоритм перевірок? Виділяти кошти на рейдові перевірки (а не 20 літрів бензину в місяць)? Дозволити якийсь відсоток стягнень для власних потреб? Зробити стимул підприємцям: менше викидів чи скидів - менший податок?
Лучанин Показати IP 28 Грудня 2015 15:42
Хто винен хто винен гучний з кошаруком якби хоть щось робили то і порядок був
Знаю Показати IP 28 Грудня 2015 15:44
А як же він порядок наведе коли в тій екології одна корупція
Свій Показати IP 28 Грудня 2015 15:47
А коли там був порядок ше самосик хотів порядки навести а гунчик замість корупціонерів його звільнив комсомолець старий
Клієнт Показати IP 28 Грудня 2015 15:51
А як же там не буде корупції коли бабло за все беруть за дозволи. проекти. І кришується все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus