USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Комунальну нерухомість на Караїмській хочуть продати з аукціону

18 Лютого 2016 11:05
Не дозволити підприємцю-орендарю викуп приміщення на вулиці Караїмській, а дочекатися завершення терміну дії договору оренди рекомендують члени профільної комісії Луцької міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань комунального майна та приватизації 18 лютого. Депутати розглянули проект рішення про включення нежитлового приміщення загальною площею 71 метр квадратний на вулиці Караїмській, 7 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Алла Грабко, з квітня 2014 року приміщення орендує підприємець Олександр Кальний, сплачуючи 617 гривень орендної плати щомісяця. Раніше рішенням виконкому йому дозволили здійснити покращення у приміщенні. На час, коли приміщення здавали в оренду, вікна будівлі були затягнуті плівкою, а кімнати завалені сміттям. Підприємець планував замінити вікна на пластикові, але виявилося, що у разі проведення таких робіт стіни можуть завалитися. Також орендар розпочав робити стяжку однієї з трьох кімнат. Як встановив аудитор, підприємець виконав робіт на суму 12 491 гривня. Тепер він звертається до міськради з проханням надати дозвіл на приватизацію.

Посадовець визнала, що аукціон та конкурс є більш вигідними умовами приватизації, але відповідно до закону приватизувати можна буде лише приміщення (адже підприємець не орендує увесь будинок).

Голова комісії Богдан Вавринюк зауважив, що, оскільки об’єкт розташований на території історико-культурного заповідника, земля там може надаватися лише у користування. Коли громадянин викупить нерухомість, він зможе реконструювати об’єкт або побудувати новий і фоформити право на постійне користування земельною ділянкою.

Члени комісії не підтримали проект рішення та запропонували альтернативу. Так, рекомендують дочекатися закінчення терміну дії договору оренди (який спливає у березні 2017 року) і після цього виставити об’єкт на продаж з аукціону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
А ДЕЖ ВИ ДЕПУТАТИ)) Показати IP 18 Лютого 2016 11:10
Де Народний контроль де Свобода....член якої хоче продати приміщення)!!?? Чи ви якщо грошовита справа сидите як миші по куткам!!???Крім Яйценюка містян хвилюють питання міста а не ваші шкурні інтереси...
паша Показати IP 18 Лютого 2016 11:51
НК моніторить, хто більше запропонує? Треба вже на ленд крузер мені пересідати.
купон Показати IP 18 Лютого 2016 12:35
комісія хоче долярів кому не зрозуміло.
ласий до грошей до купон Показати IP 18 Лютого 2016 13:17
щоб ріс укроп його треба щедро поливати фінансовими вливаннями
тсн Показати IP 18 Лютого 2016 12:41
а баба яга проти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus