USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк планує отримати нову твердопаливну котельню

26 Квітня 2023 14:07
Луцьк може отримати нову твердопаливну котельню. Її планують розмістити на вулиці Задворецькій.

Про це стало відомо 26 квітня під час сесії Луцької міської ради, на якій депутати затвердили програму підтримки ДКП «Луцьктепло» на 2024-2028 роки.

Як інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук, міськрада та «Луцьктепло» плідно співпрацюють із партнерами, зокрема зі США. Нині, наприклад, тривають перемовини з організацією USAID.

«Нині ми ведемо перемовини про отримання твердопаливної котельні потужністю шість мегават. Ще документи не підписано, але є велика ймовірність, що цю твердопаливну котельню буде нам надано. На території котельні на вулиці Задворецькій є місце. Попередньо ми плануємо її розмістити там. Це дозволить нам суттєво зменшити залежність від котельні на вулиці Карбишева», – сказав Ігор Поліщук.

Відзначимо, що котельна на вулиці Карбишева перебуває у приватній власності, тому міськрада змушена її орендувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 26 Квітня 2023 15:24
Ще 7 років тому було запропоновано розглянути пропозицію по встановленню на завокзальному районі 3-4 котельні і відмовитись від експлуатації котельні на Карбишева 2 внаслідок її неекономічності та розміщення на висоті +20м відносно нуля будинків,що різко зменшувало перепад тиску в мережі.Потужність в 6мВат задовільнить тільки прибл. 60 під"їздів без нагріву гаряч. води.З нагрівом гаряч. води-це прибл.40 під"їздів.В принципі ще 3-4 таких котельні з розширенням потужності прилеглих котелень дадуть змогу відмовитись від послуг приватизованої кривицьким даної котельні.
Василь Показати IP 26 Квітня 2023 16:29
ДКП Луцьктепло знаходиться в досить скрутному економічному становищі внаслідок експлуатації даної котельні,величезних втрат тепла в мережі.непроплат населення і зменшення доходів внаслідок впровадження залежних ІТП,які до того ще породили вал скарг від населення до міськради.Запропоноване рішення Г. Недопаду було в збалансуванні будинків,щоб зменшити затрати теплоносія(газу) прибл. на 20% та змонтувати 3-4 комплектні котельні в даному районі.На жаль,за 7 років нічого не було зроблено,тільки роздули штат управлінців в Луцьктепло , підняли тариф на тепло на перше місце по вартості в Україні та роздерибанили грант прибл. в 7,5мл. євро на ІТП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus