USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцьк прийняв чемпіонат України з автомодельного спорту. Фото

30 Березня 2024 18:37
У Луцьку 29 березня стартував чемпіонат України з автомодельного спорту (трасові моделі). У стінах Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради зібралося понад 50 спортсменів із дев’яти областей.

До змагань за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» долучилися і дорослі, і юні спортсмени. Наймолодшим лише вісім років. Волинську область, до слова, представили близько 15 автомоделістів.
Читати ще: 3D-моделювання та деталі для фронтових приладів: у Луцьку в Центрі позашкільної освіти відкрили STEM-лабораторію

Головний суддя змагань Павло Кадлубицький розповів, що під час занять автомоделювання діти отримують різноманітні технічні знання.

«Автомоделювання дає дитині технічні навички. Упродовж конструювання моделі вона вивчає слюсарські та вимірювальні інструменти, вчиться паяти, пиляти, працювати з токарним та свердлильним верстатами, пізнає матеріалознавство. А наприкінці – будує модель, яку випробовує на треку», – поінформував Павло Кадлубицький.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода закцентувала, що Фонд із перших днів заснування підтримує обдаровану молодь, долучаючись до подібних змагань, а також підготував учасникам подарунки.

«Автомоделювання комусь може видатися не надто веселим видом спорту, але воно є дуже корисним. Діти, які відвідували гуртки 10–15 років тому, сьогодні збирають дрони, розробляють сучасні евакуаційні авто, які рятують життя наших воїнів. Бажаю учасникам здоров’я, впевненості та перемог. Хочеться, щоб їхнє майбутнє було пов’язане з розробками новітніх технологій для розвитку країни», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: Польоти на симуляторі БПЛА та моделювання: як працює STEM-лабораторія у Центрі позашкільної освіти в Луцьку. Фото

Також вітали автомоделістів заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук та очільниця Центру позашкільної освіти Оксана Філіпчук. Вони зазначили, що автомодельний спорт на Волині активно розвивається, а всі спортсмени – це майбутня технічна еліта країни.
По тому на присутніх чекав сюрприз – показовий танцювальний виступ вихованців Центру позашкілля.
Читати ще: Відволіктися від ґаджетів та опанувати нові навички: у Луцьку школярі змагалися на турнірі з шашок. Фото

Упродовж двох днів учасники чемпіонату України змагатимуться у двох класах. Крім переможців у гонках, визначать призерів командного заліку. Наприкінці кращі спортсмени отримають подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і пам’ятні нагороди.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus