USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Луцьк знеструмило через випадковість

22 Червня 2010 10:04
Центральна частина Луцька 17 червня була відключена від енергопостачання через «випадковий збіг обставин».

Про це під час оперативної наради повідомив директор Луцької філії ВАТ «Волиньобленерго» Володимир Костяк.

Він пояснив, що така велика зона одночасного пошкодження кабелів від проспекту Волі до Соборності виникла випадково. Кабелі після зими та весняних дощів поіржавіли. Відтак, 18 ліній були пошкодженні.

Нині тривають лабораторні дослідження, щоб визначити: де саме потрібно ремонтувати кабелі.

Костяк також поскаржився, що 12 трансформаторних пунктів в Луцьку потребують термінового ремонту. Живлення до них постачають. Проте, якщо вийде з ладу останній кабель, пункти будуть знеструмлені.

Енергетик зазначив, що роботу «Волиньобленерго» гальмує і Державтоінспекція. Адже процес отримання дозволу на проведення ремонтних чи будівельних робіт від автоінспекторів затягують на кілька днів.

Заступник луцького міського голови Борис Сорока порадив енергетикам підвищувати дисципліну їхніх диспетчерів. За словами Сороки, лише цього року на службу оперативного реагування Луцької міськради надійшло близько 300 дзвінків зі скаргами на енергетиків.

«Ми врахуємо зауваження. Проте деякі споживачі телефонують і кажуть, що їм часто відключають світло. Питаємо: як часто? Кажуть, що раз на рік», - коментує Костяк.

Загалом за повідомленням Костяка, квартири лучан живляться від шістьох підстанцій на 110 кВ, які зможуть якісно забезпечувати потреби мешканців міста на десять найближчих років з перспективою розвитку.

Володимир Костяк зазначив, що нині існують проблеми з підстанцією в районі Завокзального ринку, бо вона обслуговує велику кількість споживачів. Розвантажити Північну підстанцію в районі 40-го кварталу повинна підстанція, яку має збудувати гіпермаркет «Там-Там».

Будівництво підстанції в районі вулиці Стрілецької загальмувала фінансова криза. Однак енергетикам вдалося торік відремонтувати станції біля залізничного вокзалу. На це було витрачено 12 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus