USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лицарські поєдинки, показові виступи, благодійний аукціон: як козаки в Луцькому Замку гуляли

18 Жовтня 2023 15:16
Морозне повітря, запашна кава та «чек» від хедлайнерів благодійного концерту: так починався вихідний в Замку Любарта 15 жовтня. Організатори поспішали, налаштовуючись на дуже насичений, але водночас продуктивний день. Звісно, погода зранку аж ніяк не мотивувала вийти з теплої оселі, проте господарів «KOZAK ФЕСТУ», здається, це зовсім не бентежило.

Роман Ковальчук – організатор фестивалю, засновник Клубу козацьких бойових мистецтв «Герць» – допомагав учасникам фудкорту розміщуватися на локаціях та перевіряв надійність козацьких наметів, встановлених напередодні. Того дня його клубу виповнювалося 10 років.

Волонтери Фундації допомоги захисникам України «Леся ЮА» встановлювали GameZone в очікуванні VIP-гостя – розробника серії комп’ютерних ігор Cossacks та S.T.A.L.K.E.R. Сергія Григоровича.
Коли залунали перші акорди відомої пісні Козака Siromaha«Гуляли», рух у древньому Замку дещо пожвавішав.
З обіду всі локації запрацювали досить активно: в одному місці варили куліш, в іншому проводили цікаві майстеркласи, десь дітлахи змагалися на спортивних локаціях, ну а на сцені вже повним ходом виступали культурно-мистецькі колективи.
Юні козаки одягали шаровари та вишиванки, готуючись до офіційного відкриття фестивалю.
З привітальним словом виступили організатори та партнери: заступниця міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОВА Олександр Хвіщук, засновниця БО «БФ «Фундація допомоги захисникам України «Леся ЮА» Леся Рудь, директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий, відомий меценат та благодійник Сергій Григорович, ректор ВНУ ім. Лесі Українки Анатолій Цьось, головний організатор заходу Роман Ковальчук та волонтер, виконавчий директор Фундації Олександр Кулаков.
Після відкриття фестивалю на сцені з’явилися перші хедлайнери заходу – гурт OTVINTA. Їхні запальні патріотичні треки вже не раз тішили гостей Луцького Замку.
Далі був благодійний аукціон. Цікаві лоти, які організатори та головні партнери фестивалю збирали буквально зі всієї України, продавали з молотка під жарти ведучого Сергія Абрамчука. Всі кошти, які було зібрано під час фестивалю, підуть у фонд збору на військову техніку та евакуаційні автомобілі для наших захисників.
Креативне фаєр-шоу та головні гості фестивалю «на десерт» – гурт «Козак Siromaha». Патріотично, Луцько та загалом незабутньо – таким запам’ятається «KOZAK ФЕСТ» у Луцькому Замку!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
? Показати IP 18 Жовтня 2023 18:56
А шо то такє було ?
Валерій Показати IP 18 Жовтня 2023 20:01
Історія не в ту сторону.......
Дід Показати IP 18 Жовтня 2023 22:02
Чому ці чоловіки не служать в такий час?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus