USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Литва додатково виділила €326 тисяч на підтримку біженців з України

29 Лютого 2024 11:27
Кабінет міністрів Литви консенсусом ухвалив виділення додаткових 326 тисяч євро на підтримку біженців з України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на литовський телеканал TV3.

Зазначається, що ці кошти будуть передані через Міністерство соціального забезпечення і праці та Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема, 304 тисячі євро буде виділено на витрати, заплановані в лютому 2024 року. З них 160 тисяч євро підуть на забезпечення інституціонального соціального догляду, 130 тисяч євро – на одноразову допомогу на поселення для облаштування проживання в муніципалітеті та компенсацію за навчання дитини за програмою дошкільної та передшкільної освіти. Ще 14 тисяч євро виділено на інституційний соціальний догляд, який надається згідно з порядком виділення соціальних послуг іноземцям, встановленим міністром соціального захисту і праці.

Крім того, 21 861 євро виділено на компенсацію витрат Республіканської лікарні Вільнюського університету в жовтні-грудні 2023 року на розміщення осіб з України.

Видання нагадує, що на початку цього року уряд Литви ухвалив рішення про виділення 4 млн євро на покриття витрат українців, які навчаються в Литві. З виділених коштів 3,6 млн євро буде спрямовано українським студентам, які навчаються за програмами бакалаврату та очної форми навчання. Решту 352,6 тисячі євро буде виділено українським магістрантам. Кошти призначені для часткового відшкодування плати за навчання та виплати стипендій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus