USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Майже 60% українців підтримують дозвіл цивільним володіти вогнепальною зброєю

25 Травня 2022 06:32
З початку повномасштабної війни в Україні у понад два рази зросла кількість тих, хто підтримує надання цивільним права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами. Сьогодні підтримують таку ініціативу 58%.

Про це йдеться у результатах опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке провели 16 травня, передає Громадське.

Не підтримують таку ідею 39% українців. Зазначається, що таким чином вперше за історію дослідження цього питання кількість прихильників ідеї перевищила кількість противників (у 2018-2021 підтримували таку ідею близько чверті, не підтримували – більше як 70%).

Прихильників озброєння громадян більше серед мешканців центру країни, респондентів молодої та середньої вікової груп, чоловіків.

61% опитаних вважає, що масове озброєння громадян України вогнепальною зброєю сприятиме зміцненню обороноздатності країни, лише 36% – протилежної думки. Насамперед цю тезу підтримують молодь, чоловіки й ті, хто і сам воліє мати зброю. Водночас 58% побоюються, що вільна купівля вогнепальної зброї призведе до збільшення злочинності. Протилежної думки – 35%.

Близько 80% респондентів не відчували необхідності володіти вогнепальною зброєю до початку повномасштабного вторгнення росії, проте загалом сьогодні третина з тих, хто не хотів мати зброю до війни, змінила думку на протилежну.

А ще соціологи з’ясували, що більшість опитаних (72%) підтримують ідею запровадження в Україні обов’язкового навчання з володіння вогнепальною зброєю для цивільного населення, і лише 26% не підтримують.

Як ми писали, в Україні цивільні не будуть нести відповідальності за застосування вогнепальної зброї проти окупантів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus